Кожен кілометр, відбитий у окупантів, наближає перемогу України: Де сили АТО можуть продовжити наступ в 2018 році

За останні кілька місяців вдалося звільнити Травневе, Гладосове, Верхньоторецьке, Новоолександрівку і Катеринівку в Донецькій і Луганській областях. Всі ці населені пункти знаходяться в "сірій зоні", тому Мінських угод тут Україна не порушує.

Українська армія продовжує планомірне просування на Донбасі, передають Патріоти України з посиланням на версію "Обозревателя". У штабі АТО вважають за краще давати ухильні коментарі або зовсім спростовувати інформацію такого роду, що легко можна пояснити - подібні військові операції не терплять шуму.

Як би там не було, але така стратегія працює - кожен кілометр відбитий у окупантів наближає перемогу України в цій тривалій війні.

Яким же буде наступний крок? Які населені пункти сили АТО можуть звільнити найближчим часом за версією "Обозревателя?

Молодіжне - найближчий населений пункт поруч з недавно звільненими Катеринівкою та Новоолександрівкою, тому ймовірно саме він може стати найближчою метою сил АТО. Втім, навіть в мирні часи чисельність населення в Молодіжному дотягувала і до 400 осіб. Зараз же він практично спорожнів, але все одно має значення.

Судячи зі зведень, звідси "ЛНР" частенько веде вогонь по позиціях сил АТО. Тому закріплення тут дозволить знизити інтенсивність обстрілів по наших позиціях в районі Попасної, та Катеринівки.

Крім того, звільнення Молодіжного відкриває шлях до подальшого просування вглиб окупованої території - на Первомайськ, Ірміно та аж до самого Алчевська. Таким чином поступово можна буде вбити "клин" між "ЛНР" та "ДНР", що значно погіршить положення терористів.

Втім, від Новоалександровки до Первомайська теж близько - всього пара десятків кілометрів. І якщо силам АТО випаде шанс, то вони можуть покрити цю відстань одним кидком.

Ще одна потенційна мета української армії може лежати в Донецькій області. Як уже писав "Обозреватель", п'ять звільнених силами АТО пунктів шикуються в майже пряму лінію. Красу лінії поки що "псує" Горлівка, яка все ще перебуває під контролем терористів "ДНР".

Можливо, скоро прийде час це виправити? Втім, ситуація з цим населеним пунктом завжди була непростою. Основна проблема полягає в розташованому тут хімічному заводі "Стирол". Одне попадання снаряду туди і на Донбасі може статися екологічна катастрофа.

Так що операція зі звільнення Горлівки буде принципово відрізнятися від тих, що проводить Україна в останні місяці. За мірками Донбасу, це досить велике місто, яке доведеться звільняти вулиця за вулицею з усіма витікаючими звідси неприємними наслідками: бої в обмеженому просторі, безліч вогневих позицій, які може використати супротивник, а до того ж укріплення, які терористи возвели на підходах до міста за час окупації.

Якщо, звичайно, терористи не захочуть зробити нам царський подарунок і не залишать Горлівку самі. Втім, на такий розвиток подій краще не розраховувати.

Це лише припущення, але зараз тихе просування ВСУ чимось нагадує репетицію перед генеральним спектаклем. Українські воїни продовжують набиратися досвіду і перевіряти противника на міцність то тут, то там. Коли ж настане час "вистави"? Можна тільки гадати. Однак можливо, що вже в 2018 році ми станемо свідками довгоочікуваного настання миру на Донбасі.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...