Країна брехні, що перемогла: "Росія провела в Сочі справжнісіньку гібридну Олімпіаду", - Портніков

Хвалений російський спорт – це коли злочинці змагаються із брехунами заради незаслужених медалей і дутих рекордів.

Вбивства та брехня - ось це і є "головні скрепи". Ілюстрація: соцмережі.

"Після публікації другої частини доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) під керівництвом Річарда Макларена стало ясно: Росія провела в Сочі справжнісіньку гібридну Олімпіаду", - пише оглядач Віталій Портніков у статті для Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Проведення ігор на території імперії Володимира Путіна дозволило російським спортивним і медичним відомствам в тісній співпраці з Федеральною службою безпеки провести справжню спеціальну операцію по заміні допінг-проб російських учасників. При цьому мова йде не про окремих людей, а про справжню систему. Про застосування допінгу знали, очевидно, всі. Хвалений російський спорт – це коли злочинці змагаються із брехунами заради незаслужених медалей і дутих рекордів.

А після гібридної Олімпіади Путін, як і обіцяв своїй агентурі на українській території, почав гібридну війну з Україною. З моральної точки зору це практично те ж саме, що й допінг. Вводяться війська, яких немає. Обстрілюють українські міста – а потім в цьому звинувачують українську ж армію. Людей, які дотримуються норм міжнародного права щодо Криму чи Донбасу, оголошують злочинцями і репресують, а тих, хто порушує закон – кримінальників, бандитів, садистів і вбивць – оголошують героями, як це було з мерзотниками «Моторолою» і «Гіві». Перевернутий світ!

Те, що дійсно вдалося Володимиру Путіну – це не «гібридна Олімпіада» і не «гібридна війна», а гібридна Росія. Не тільки Путін розуміє, що російські спортсмени перемагали на Олімпіаді завдяки допінгу – це тепер знають і мільйони громадян Російської Федерації. Не тільки Путін знає, що і в Криму, і на Донбасі для окупації чужих територій застосовувалася військова сила – про це знали мільйони громадян Російської Федерації. Але воліли брехати, бо вважали, що для перемоги – спортивної або військової – всі засоби придатні.

Гібридність Росії – в тому, що більшість громадян цієї країни впевнені у необхідності і доцільності брехні заради досягнення власних цілей. У Росії брешуть буквально всі – перехожі на вулицях під час опитувань, журналісти в телевізійних ефірах, політики в парламенті і уряді, священики у храмах. Бреше патріарх Кирило, бреше прем’єр-міністр Дмитро Медведєв, бреше президент Володимир Путін. А коли брехня стає тотальною, люди, які говорять правду, виглядають справжніми божевільними.

Так вже було в Радянському Союзі. Брехали всі і всюди. На партійних і профспілкових зборах. На телеекрані. В офіційних виступах. Брехали комуністи, безпартійні, комсомольці, піонери. Навіть жовтенята теж брехали – їм з першого класу пояснювали, що можна говорити, а що ні. Брехали про окупацію Чехословаччини. Про війну в Афганістані. Про знищений південнокорейський «Боїнг». Про Чорнобиль. Про історію. Про релігію. Про науку. Взагалі про все.

Але, що найцікавіше – ця тотальна брехня Радянський Союз не врятувала. І гібридну Росію Путіна теж не врятує. Брехня – дуже хиткий фундамент для міцної будівлі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Минулого року генпрокурор Костін перебував у закордонних відрядженнях 100 днів - це третина робочого часу", - політолог Кочетков

середа, 8 травень 2024, 14:01

"Проблеми внутрішнього фронту України загальновідомі — непрофесіоналізм, безвідповідальність, зацикленість на піарі. Але очолює цій сумний список, звісно, корупція. І під час повномасштабної війни вона в нас отримує якісь демонстративні форми на зразо...

"З днем народження, моя любов": Онука Софії Ротару закрутила новий роман (фото)

середа, 8 травень 2024, 13:18

Онука відомої української співачки Софії Ротару, модель Соня Євдокименко, яка вже багато років живе в Америці, закрутила новий роман. Після розставання з IT-підприємцем Денисом Ждановим вона знову зустріла своє кохання. На своїй сторінці в Instagram во...