Кремль хоче спиляти гілку, на якій висить легітимність влади РФ, - політик

Російська опозиціонерка пише про можливе повалення диктатора-Путіна та проблеми Росії.

Чи довго ще Путіну бути легітимним президентом? Фото: соцмережі

Прагнення путінського режиму зруйнувати міжнародне право і світовий порядок само собою призведе до повалення Володимира Путіна, і станеться це за югославським сценарієм. Про це в своєму блозі на "Обозревателі" написала російський опозиційний політик Наталія Гулевська, повідомляють Патріоти України.

Вона зазначає, що спроби Кремля зібрати компромат на новообраного президента США Дональда Трампа нагадують прагнення "спиляти гілку, на якій і повисла легітимність російської влади". "ЦРУ і всім розвідкам світу дуже добре відомо, хто такий Путін і який алгоритм прийняття рішень існує в сьогоднішній Росії. Мало того, на Луб'янці не беруть до уваги найважливішу деталь, що стосується їхньої особистої безпеки. Всі повалення диктаторів відбувалися і відбуваються за суворого дотримання суверенності тієї держави, де були прецеденти зовнішнього втручання, і у всіх випадках рішення приймалося і приймається тільки на підставах виходу диктатора за межі своєї юрисдикції або після денонсації національної Конституції, за якою він сам і прийшов до влади", - пише Гулевська.

Вона нагадує, що Путін і його оточення порушили все, що тільки можна, і велика частина цих порушень сталася через некомпетентність та правовий нігілізм самого Путіна і його оточення. "Світогляд спецслужб тоталітарної держави є абсолютно неприйнятним для застосування в політичному житті будь-якого сучасного правового демократичного громадянського суспільства, тим більше для ядерної держави з таким політичним статусом, яким володіє Росія. Саме з цих підстав США після утворення ООН не додали до своєї території жодного метра, а Китай продовжує себе стримувати по відношенню до Тайвані й інших спірних територій", - зазначає політик.

Гулевська також пише, що Кремлю потрібно нарешті зрозуміти, що інтервенція до будь-якої держави в післявоєнний період матиме дуже згубні й непередбачувані наслідки. "У кінцевому рахунку агресор не тільки втрачає контроль над окупованими землями, а й позбавляється своєї частини території, а якщо в державі ще й закладена внутрішньорегіональна правосуб'єктність, як це було в Югославії, то таку держава чекає неминучий розпад на всі її складові частини. На жаль, розпад неможливо зупинити ніякими аргументами, що ми і бачили після референдуму в Чорногорії. Жодні родинні зв'язки не врятували навіть такий союз, оскільки злочини Мілошевича мали загальнофедеральний статус, і відповідність покарання не могла бути об'єднуючою повинністю для всіх соціалістичних республік і автономій, складових Югославії", - наводить приклад Гулевська.

"Сьогодні міркувати на тему санкцій вже пізно і марно. Перед нами нависає більш згубна загроза, і на прикладі політичної кризи в Югославії, коли еліти до останнього трималися за свого національного "мачо", вождя і лідера "особливого сербського світу", ми можемо отримати такий самий результат", - додала політик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Минулого року генпрокурор Костін перебував у закордонних відрядженнях 100 днів - це третина робочого часу", - політолог Кочетков

середа, 8 травень 2024, 14:01

"Проблеми внутрішнього фронту України загальновідомі — непрофесіоналізм, безвідповідальність, зацикленість на піарі. Але очолює цій сумний список, звісно, корупція. І під час повномасштабної війни вона в нас отримує якісь демонстративні форми на зразо...

"З днем народження, моя любов": Онука Софії Ротару закрутила новий роман (фото)

середа, 8 травень 2024, 13:18

Онука відомої української співачки Софії Ротару, модель Соня Євдокименко, яка вже багато років живе в Америці, закрутила новий роман. Після розставання з IT-підприємцем Денисом Ждановим вона знову зустріла своє кохання. На своїй сторінці в Instagram во...