Крим потрібно рятувати: Заборона Меджлісу – це прояв російського фашизму, - Парубій

Дії путінської Росії ще раз підтверджують визначення цієї країни – це тюрма народів.

Андрій Парубій. Фото: podrobnosti.ua.

"Учора, 18 квітня, Міністерство юстиції Росії оголосило Меджліс кримськотатарського народу – екстремістською організацією. Це вперше після закінчення епохи диктаторів Сталіна й Гітлера цілий народ оголошують екстремістами. І це є прояв російського фашизму", - написав Андрій Парубій на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

18 травня 1944 Сталін підписав злочинний указ, який призвів до страшної трагедії кримських татар. 18 квітня 2016 року – російська тоталітарна влада забороняє Меджліс. Дії путінської Росії ще раз підтверджують визначення цієї країни – це тюрма народів.

Я від імені українського парламенту звертаюся до міжнародних організацій – дати належну реакцію на цей злочин. Звертаюся до українського МЗС із проханням розглянути можливість термінового скликання Ради безпеки ООН з цього питання.

Кримські татари – наші брати, й у них немає іншої Батьківщини, окрім Криму, окрім України. Тому маємо докласти всіх зусиль, щоб якомога швидше звільнити український Крим і наших кримськотатарських братів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Цікава статистика: Журналісти підрахували, скільки людей вбили російські військові після повернення додому за два роки

четвер, 25 квітень 2024, 20:17

Окупанти, які повернулися з війни проти України у РФ, впродовж двох років убили понад 100 людей. Найчастіше вони розправлялися з родичами та знайомими. Про це повідомило російське видання "Верстка" у четвер, 25 квітня, передають Патріоти України. Видан...

Досі вважає Путіна "впливовим політиком": Славу Дьоміна жорстко засудили за інтерв'ю з Анною Алхім

четвер, 25 квітень 2024, 20:06

Українського ведучого Славу Дьоміна засудили в Мережі за інтерв'ю зі скандальною блогеркою з Дніпра Анною Алхім, яка раніше висловлювала захоплення диктатором Володимиром Путіним. В інтерв'ю з Дьоміним вона заявила, що Путін «нагинає весь світ» і знову...