Критичні півроку: Аналітик британських ВМС попереджує про загрозу удару по Маріуполю з моря

Вибори в Держдуму РФ та рішення ЄС щодо санкцій проти Росії можуть суттєво вплинути на плани Путіна.

Володимир Путін. Фото: siapress.ru.

Наступні півроку для України будуть складними і переломними. У зв'язку з виборами в Держдуму РФ, а також питанням продовження санкцій війська Путіна можуть активізуватися на Донбасі. Про це заявив науковий співробітник Королівського інституту міжнародних відносин, позаштатний науковий консультант міжнародної безпеки Джеймс Шерр, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

"Україна і Захід можуть бути здивовані запуском Росією військово-морських операцій проти України в напрямку Маріуполя. Я не кажу, що ці речі відбудуться. Я припускаю, що ці речі можуть відбутися протягом наступних шести місяців. І до цього треба ставитися дуже серйозно. І є причини, чому це може статися", – сказав Шерр.

Експерт зазначив, що Захід сьогодні розділений і цю слабкість бачить Росія. "У червні ЄС повинен прийняти рішення про продовження санкцій. Якщо ЄС прийме рішення не продовжувати санкції, тоді у президента Путіна буде підтвердження, що західної єдності більше немає. Якщо ЄС продовжить санкції, це для нього ще одна провокація і причина сказати: - Зараз я покажу цим людям, що вся політика санкцій взагалі не вплинула на поведінку Росії", – припустив науковий співробітник Королівського інституту міжнародних відносин.

Друга передумова для можливої ескалації, на його думку, вибори в Держдуму 18 вересня: "Росіяни можуть любити президента Путіна. Але вони не люблять Єдину Росію. Зараз російський народ страждає. Не так, як українці, але в Росії за останній рік відбулося реальне зниження рівня життя, соціальних допомог, і люди відчувають це. І люди готові жити і миритися з цим, відчуваючи, що жертвують цим для країни. Але Єдина Росія, як і багато українських політичних партій, сприймається як частина корупції. Їх не поважають.

Якщо Єдина Росія отримає низький відсоток голосів, незважаючи на адміністративний ресурс і піар, це негативно вплине на статус та імідж Путіна, незважаючи на те, що його особиста підтримка висока. Вони трохи нервують щодо можливості сфальсифікувати вибори. Тому що в останній раз в 2011-му це призвело до протестів. Тому у Путіна є ще один стимул змінити гру, продемонструвавши публіці: - Дивіться, як я захищаю інтереси Росії. Дивіться, як могутній Захід тікає від мене. Отже, коли ви складаєте ці два фактори разом, ви бачите, що наближається критичний момент", – підсумував Джеймс Шерр.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Досить сприймати цю ситуацію емоційно": Генерал спрогнозував, на скільки ЗСУ вистачить допомоги від США

неділя, 5 травень 2024, 18:40

Допомоги від Сполучених Штатів Америки вистачить лише для того, щоб стабілізувати ситуацію на фронті. Цих засобів недостатньо, щоб ЗСУ опинилися на піку своїх можливостей. Про це заявив ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант ...

Зведення на фронті станом на 4 травня 2024 року - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 18:01

▶️ Біломосковський Сіверський та Білгородський відтинки — тривають обстріли нашого прикордоння.