Кум Путіна досі зберігає свій вплив в Україні, бо державна верхівка сама не до кінця порвала з Москвою, - Левко Лук'яненко

На думку українського дисидента у майбутньому прихильники РФ не зможуть вести свою діяльність в Україні, бо з усією російською п'ятою колоною буде те саме, що з Компартією України.

Левко Лук'яненко. Фото:www.youtube.com

Український політик Віктор Медведчук, як і раніше, зберігає серйозний вплив в Україні завдяки сприянню з боку нинішньої влади країни. Про це заявив у коментарі виданню Гордон український дисидент, політик, громадський діяч, перший Надзвичайний і Повноважний Посол України в Канаді Левко Лук'яненко, передають Патріоти України.

"Чому Медведчук досі зберігає такий вплив в Україні? Тому й зберігає, що його підтримує українська влада. Хто персонально – сказати важко, але очевидно: наша державна верхівка підтримує Медведчука.

Навіщо? Тому що сама не до кінця порвала з Москвою, зберігає з нею старі зв'язки. Начебто, в українській верхівці повинні бути люди, які будуть воювати з Путіним і його впливом усередині України. Але їх або немає, або вони цього не хочуть, звідси і терпиме ставлення, зокрема до кума Путіна Медведчука", – зазначив Лук'яненко.

На його думку, у майбутньому прихильники РФ не зможуть вести свою діяльність в Україні.

"Згадайте Комуністичну партію України. Цю відкриту п'яту колону московського імперіалізму заборонили зовсім недавно. Але ж Україна незалежна з 1991 року, і весь цей час КПУ діяла в статусі парламентської фракції. Настане час – і з усією російською п'ятою колоною буде те саме, що з Компартією України", – наголосив співрозмовник.

Він не відкидає, що президент України Петро Порошенко буде сприяти швидкому розслідуванню діяльності Медведчука в Україні.

"Українське суспільство дуже змінюється, воно не таке, як було до війни. Безумовно, вимога громадянського суспільства розслідувати злочинну діяльність Медведчука в Україні посилюється. Упевнений, урешті-решт цю вимогу буде виконано.

Думаю, Порошенко прискорить цей процес. У мене критичне ставлення до президента, але я вдячний йому, що він діє як український президент, а саме обмежує вплив російських ЗМІ та інтернету, тим паче, що Московія вела інформаційну війну проти України з 1991 року", – резюмував Лук'яненко

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...