Квадрокоптер встановив новий рекорд швидкості

​Гоночний квадрокоптер DRL RacerX, зібраний американською Лігою гонок дронів (Drone Racing Leage), встановив рекорд швидкості, офіційно зареєстрований в Книзі рекордів Гіннесса.

Згідно з повідомленням організації, апарат зумів розвинути швидкість в 163,5 милі на годину (263,1 кілометра на годину) на стометровій дистанції, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Гонки дронів дуже популярні серед любителів і професіоналів, що займаються самостійною збіркою безпілотників. У 2016 році в Дубаї пройшов перший чемпіонат світу з перегонів дронів, а в 2017 році в Нідерландах планується провести гонки безпілотників на виживання. Для кожного подібного змагання учасники намагаються зібрати все більш легкі й швидкі дрони.

Випробування дрона RacerX проводилися в Нью-Йорку. На них був присутній офіційний представник Книги рекордів Гіннесса. Під час випробувань гоночний апарат розвинув максимальну швидкість в 179,6 милі на годину, але цей рекорд не зарахували. За правилами Книги рекордів, в залік пішла середня швидкість, обчислена з максимальних швидкостей, який дрон зміг розвинути, двічі пролетівши вказану стометрову ділянку.

Квадрокоптер DRL RacerX зібраний на карбоновій рамі і має масу 800 грамів. Апарат оснащений потужними безколекторними електромоторами, здатними розвивати швидкість обертання до 46 тисяч обертів на хвилину. За живлення безпілотника відповідали дві літій-полімерні акумуляторні батареї ємністю 1,3 ампера на годину кожна.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...