"Київ вирішили доконати остаточно. Незаконне будівництво кипить, всупереч діям поліції" - активістка Терещенко-Єскіна

Незаконне будівництво багатоповерхівки продовжують, незважаючи на те, що поліція відкрила два кримінальних провадження.

Незаконне будівництво на Воздвиженці. Фото www.pravda.com.uaФото роботи кранів і будівельників виклала у facebook громадський активіст Олена Терещенко-Єскіна, повідомляють Патріоти України.

"Київ вирішили доконати остаточно. Замало було злочинної забудови заповідного урочища "Гончарі-Кожум'яки" (історичної місцевості, відомої з часів Київської Русі) 3х-5-ти поверховими "воздвиженськими" котеджами, вочевидь, непомітний був скандал, оскільки зараз Максим Микитась ("державна" корпорація "УКРБУД") повним ходом протиправно зводить тут 9-поверхові потвори, нахабно знищуючи охоронний ландшафт київських гір. Мінкульт, ау! Що відбувається?", - обурилася Єскіна.

Вона додала, що написала звернення, щоб з’ясувати, який чиновник підписав вирок історичній місцевості у серці Києва. "І не кажіть про необхідність термінового накладення якогось мораторію на забудову у центральній частині Києва, потрібно просто виконувати Закон та нести кримінальну відповідальність за його порушення. Є чинний генплан – Конституція міста, який ніхто не скасовував! І покарання за його невиконання має бути невідворотнім та дуже суворим!", - переконана активіст.

Єскіна відзначила, що ці фото зробила 18 лютого.

"Після цього я відразу звернулася з заявами до поліції і прокуратури. Якщо поліція щось не бачить, то вони роблять це спеціально. Бо робота там триває постійно, техніка заїжджає постійно. Не бачити це нереально", - сказала активіст.

Із фото видно, що на місці у вихідних день (18 лютого була субота – ред.) працює бурова установка, 4 крани та близько десятка робітників.

Отримати з цього приводу коментарі поліції 5 березня не вдалося.

Як відомо, 27 січня 2017 року столична поліція заявила, що зупинила незаконне будівництво житлового комплексу "Подол-Град".

"Відповідно до ухвали суду на земельні ділянки та об’єкти незавершеного будівництва, що знаходяться на них, накладено арешт", - наголосили тоді у поліції.

Кримінальні провадження розслідують за двома статтями: за ч. 2 ст. 197-1 (Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) та ч. 2 ст. 298 (Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...