"Люди тут не сплять": Українка розповіла про свою подорож у місто ангін і танго (фото)

У Буенос-Айресі є ботанічний сад і зоопарк з екзотичними рослинами і тваринами. Більш того - всі музеї та сади - безкоштовні.

У Буенос-Айресі. Фото: соцмережі.

Буенос-Айрес або, як називають його місцеві, "Капиталь Федераль" - одне з найбільших міст Латинської Америки та фінансовий центр країни. Це дивовижне місце, в якому люди ніби й не сплять зовсім. Про цікаві особливості Буенос-Айреса - в розповіді киянки Оксани Чорновол, яка подорожує Південною Америкою. Патріоти України пропонують вам прочитати цю історію, яка була опублікована на сайті видання "Обозреватель".

Розвинений мегаполіс і ворота Аргентини

Населення міста та його провінцій налічує близько 12 мільйонів жителів. Місто знаходиться на березі річки Ріо-де-ла-Плата, а не на березі океану, як ми звикли думати. У перекладі з іспанського Буенос-Айрес означає "Хороші вітра". І дійсно - у місті постійно вітряно. А найпоширеніша хвороба - ангіна. Місцеві ходять з шарфами як взимку, так і влітку.

Місто заснував в 1536 році іспанський завойовник Педро де Мендоса. У його честь навіть названий регіон з найкращими виноградниками в країні. Напевно, дуже вже він любив вино.

До 1810 року Буенос-Айрес входив до складу Іспанської Імперії, яка залишила величезний слід на архітектурі міста, харчових звичках городян, їх традиціях та навіть кольорі шкіри. Аргентинця зовні вкрай складно відрізнити від європейця.

У Буенос-Айресі багато європейської архітектури. Фото: соцмережі.

У 1810 році, після Травневої революції, Аргентина стала незалежною державою, а Буенос-Айрес став її столицею. З цього моменту місто почало процвітати. Сюди з'їжджалися латиноамериканці з усього континенту в пошуках нового життя. Саме тут побудовано перше метро в Південній Америці. Забудовувалися вулиці, зводилися собори, університети й театри. Уряд Аргентини кинув усі сили, щоб зробити місто новим центром технологічного та культурного прогресу.

Буенос-Айрес здобув світову славу. Сюди почали з'їжджатися люди з інших континентів. Ціни на нерухомість росли, будувати будинки не встигали. Люди були змушені жити на вулицях на околицях міста. Так і сформувалися цілі райони, де жебраки жили в трущобах, що призвело до погіршення кримінальної ситуації в місті. І дало йому погану славу.

Зараз Буенос-Айрес - розвинений мегаполіс. Рівень життя населення на порядок вище, ніж в Україні. Мінімальна заробітна плата становить $550. До того ж, тут найвищий відсоток ВВП у всій Південній Америці. У Буенос-Айрес сформувався фінансовий центр країни і найближчих до неї регіонів. І, звичайно, це місто - ворота Аргентини. Адже саме тут найбільший порт держави.

Безкоштовні музеї та музика всюди

Туристу в місті цікаво: багато архітектурних пам'яток, парків і музеїв. Є ботанічний сад і зоопарк з екзотичними рослинами і тваринами. Більш того - всі музеї безкоштовні. Можна прогулятися по місту або взяти велосипед напрокат, причому теж безкоштовно.

Архітектура тут в основному європейська. Окремі будинки побудовані в паризькому і віденському стилі. Розташування вулиць і руху транспорту нагадує Нью-Йорк. Багато одностороннього руху і пішохідних переходів. Вулиці вузькі, але довгі. У центрі міста багато рекламних афіш, барів і кафе. Щовечора тут грає музика, йде якийсь спектакль або шоу, хтось співає або танцює посеред вулиці. Таке враження, що люди тут не сплять зовсім.

Танго з незнайомцем і мову жестів

Самі люди тут відкриті та приємні. Після кількох днів знайомства вони запрошують тебе в гості. Знайомлять зі своїми друзями. Охоче допомагають знайти дорогу, якщо ти загубився.

Єдина проблема - тут мало людей говорять англійською. Навіть в закладах або магазинах тільки іспанська мова. Але мову жестів ніхто не відміняв! Вона - міжнародна і зрозуміла всім. Так що, друзі, я раджу вам відвідати це чудове місто. Скуштувати місцевих страв аргентинської кухні, станцювати танго з незнайомцем, випити смачного вина та пройтися вуличками нічного міста.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Васал їде до сюзерена випрошувати додаткову допомогу": Дипломат Чалий - про візит Путіна до Китаю

четвер, 25 квітень 2024, 23:17

Валерій Чалий, дипломат, надзвичайний і повноважний посол України у США, вважає, що Путін збирається до Пекіну не тільки, щоб нарешті хоч кудись поїхати, де б його не арештували, а й буде випрошувати додаткову допомогу, передають Патріоти України. "Пут...

Сікорський спрогнозував наслідки атаки Росії на країни НАТО

четвер, 25 квітень 2024, 22:55

Якщо Російська Федерація нападе на будь-яку країну НАТО, то неминуче зазнає поразки. Не Захід має боятися прямого зіткнення із РФ, а навпаки. Відповідні заяви пролунали у виступі міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського перед Сеймом 25 к...