"Міжнародний дитячий табір Артек тепер треба називати з наголосом на слово ТАБІР", - журналістка

Табора Артек - того, яким він був всі ці роки, більше немає: територію огородили триметровим парканом, ввели перепусткову систему, місцевих нікуди не пускають.

Артек сьогодні. Фото:  Anastasiya Ringis.

Територію міжнародного дитячого центру АРТЕК огородили триметровою стіною. Такою стіною обнесли всю територію табору АРТЕК. Тепер в цьому поєднанні смисловий наголос на перше слово. ТАБІР "артек". В Артеку зацвітає "табірна" культура - ходити між таборами (Артек - це 9 підтаборів) не можна без спеціальної перепустки, місцевим на територію не можна, нічого не можна. І це доводять хлопці Нацгвардійці з Омська, які охороняють "Артек" від місцевих громадян. А я пам'ятаю прекрасно, як ми ходили на дискотеки і свята в Артек, там завжди було дуже цікаво. Влітку 2013-го, коли Крим відвідала рекордна количесвто туристів - 6 млн. чоловік, ходили вільно, де хотіли. Так пише на своїй сторінці в Фейсбуці журналістка Anastasiya Ringis, передають Патріоти України і цитують далі:

"По российскому телевизору в прогнозе погоды передают: Симферополь, Ялта, Артек (вроде как Гурзуфа не существует).

Что больше всего волнует тех, кто имеет отношение к Артеку? Вот что мне говорит соседка-крымчанка: "У нас была уникальная педагогическая культура (которая по сути уверсальна, потому базировалась на общечеловеческих ценностях - дружбе, заботе, дисциплине, работе в команде) ее просто разрушили низкими зарплатами. Сейчас вожатыми работают по большому счету случайные студенты педагогических вузов. Чаще всего из Бурятии, которые приезжают на 1-2 сезона"....

В поселке строятся новострои по 20 этажей, когда в сейсмической зоне разрешено только 5 этажей. Я рада, что этого не видят мои глаза. Потому что я очень плохо отношусь к строительному насилию ландшафта. Я болею, когда вижу такое неуважительное отношение и к природе, и к людям.

Не знаю, как вам объяснить, когда надеваешь утром купальник и ходишь так целый день по маршруту: дом - море - дом - море.

То, что когда-то мне казалось невозможным безумием, сейчас стало реальностью российского Крыма. я сейчас не понимаю, как и когда Крым вернется в состав Украины, и это кажется мне такой же безумной мыслью, как и 3-х метровая стена, отгородившая мой пляж.

P.S. Одна надежда на школьников и дальнобойщиков РФии. конечно, я шучу не только на них

P.P.S. Только вот не надо думать, что я вам жалуюсь. Я считаю стена как символ РФ просто необходима.

Раньше крымчане просто себя чувствовали бесхозыми в Украине. А теперь должны почувстовать, что у них появился хозяин, и теперь как во времена крепостного права "как барин решит- так и будет". У Украины не было стратегии по Крыму, а что она была у самих крымчан?

Стена должна научить, как бороться за свои права, как начать нести отвественность не только за свою семью, но и за окружающюю действительность".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто такий Кірющенко, який заробляє мільярди на блекаутах, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 17 травень 2024, 0:30

"Друзі та куми Зеленського та "Кварталу" стають мультимільйонерами під час війни. Їх уже не хвилює ані те, що країна тоне у крові, ані прямі заклики державного секретаря США Ентоні Блінкена припинити займатися корупцією, бо це руйнує військові спроможн...

Раніше Якубовіч на "Поле чудес" приймав в якості подарунків червону рибу від учасників з Помор'я, а тепер - збитий український дрон від "героя СВО", - Голобуцький (відео)

п’ятниця, 17 травень 2024, 0:19

"Старші від 30-х років пам'ятають, наскільки популярним колись давно, ще в 1990-ті, було злизане Москвою в Заходу шоу "Поле чудес" з Лєонідом Якубовічем. Ну, так воно в Москві і лишилось", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у со...