Мільярдні махінації: НАБУ завело справу проти Гонтарєвої (документ)

Розслідування розпочато на підставі рапорту помічника генпрокурора Владислава Куценка.

Валерія Гонтарєва. Фото:Forbes Украина

Національне антикорупційне бюро України розпочало розслідування щодо голови НБУ Валерії Гонтарєвої. Про це повідомив прокурор Генеральної прокуратури, помічник генпрокурора Владислав Куценко у своєму Facebook, інформують Патріоти України.

Куценко додав, що розслідування розпочато на підставі його рапорту. Він зазначив, що, окрім Гонтарєвої, НАБУ також почало розслідування проти директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтина Ворушиліна.

"У рапорті я підняв питання про махінації з активами ліквідованих банків на суму близька 315,6 мільярдів гривень та про можливу причетність до таких махінацій очільниці НБУ та директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб," – пояснив Куценко.

Як він зазначає, йдеться про штучне заниження вартості активів 68 ліквідованих банків з 415 мільярдів до 99,4 мільярдів гривень, нібито для продажу цих активів за безцінь підконтрольним суб’єктам, що, за його словами, "призводить до плачевних наслідків для економіки та до масових невиплат боргів вкладникам таких банків".

"Реєстрація цього провадження це шанс, який втрачати не можна. Шанс, який може дозволити притягнути керівників банківської сфери України до відповідальності за всі ті безчинства, які робляться з фінансовою системою України, але за умови активної підтримки українського суспільства, допомоги на контролю з боку громадськості.

Ми не повинні дозволити нікому зам’яти та закрити цю справу, та в черговий раз врятувати Гонтареву від відповідальності.

Тому, прошу всіх, громадськість, народних депутатів України всіх фракцій, представників фінансового сектору та простих вкладників, які володіють будь-якою інформацією про порушення з боку Гонтаревої, Рожкової, Ворушиліна та інших, негайно передавати таку інформацію до НАБУ.

У кримінального провадження є конкретний номер - №52017000000000006. Розслідування веде НАБУ.

Отже, адресуйте свої листи НАБУ, зазначайте цей номер кримінального провадження та просіть долучити їх до матеріалів саме цього провадження. Таким чином, ми зробимо з нього багатотомну, серйозну справу, яка не дозволить нікому уникнути відповідальності.

Особисто я, не будучи впевненим у тому, що розслідування буде розпочате, зазначив у своєму першому рапорті лише про маленьку частину із всіх наявних у мене фактів. Враховуючи, що провадження все ж таки зареєстрували, у найближчий час я передам детективам НАБУ додаткові, наявні у мене достатньо серозні матеріали.

Звертаю увагу, що у разі доведення вини, порушникам закону може бути призначене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна або без такої." - написав Куценко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...

Відома ведуча та співачка розповіла, як жила разом зі Святославом Вакарчуком

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:05

Українська співачка і радіоведуча Соня Сотник поділилася, з ким з шоубізнесу у неї склалися чудові стосунки. В інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" радіоведуча пригадала, як на початку кар'єри Святослав Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" ділили з ...