"Может, мы пока потихоньку вперёд пойдём": Волонтер пояснив, чому ЗСУ повинні забрати Дебальцеве у бойовиків

Згідно з Мінським угодами, Дебальцеве має бути підконтрольне Україні. Тим більше, з'явилася для цього чудова нагода.

Ілюстрація:UkrMedia

Стало відомо, чому в останні п'ять днів на на Світлодарській дузі встановилася гнітюча тиша. Як виявилося, у бойовиків з 7-ї окремої мотострілкової бригади ЛНР, що окупували Дебальцеве Донецької області, банально закінчилися снаряди до гармат великого калібру. Про це відомий волонтер з Дніпра Юрій Мисягін пише на своїй сторінці в Facebook, інформують Патріоти України.

На його думку, командування ЗСУ напевно знає про те, що бойовики все свої важкі гармати відвели з позицій на Світлодарській дузі в глибокий тил. Тому натякнув, що сили АТО могли б потихеньку піти вперед, адже, згідно з Мінськими угодами, Дебальцеве має бути підконтрольне Україні.

"Наверняка наше военное руководство знает об этом. Обдроченцы все свои тяжёлые орудия отвели с позиций на Светлодарской дуге в глубокий тыл. Знаете какая причина? Боекомплект закончился.

А из-за перебрика не успевают подвести. Конвои пока не едут. Вот я и думаю: - Может мы пока потихоньку вперёд пойдём:)

Невидимая "третья сила" с нами. Дебальцево ведь там рядом. И по всем договорам - оно наше." - написав волонтер.

Трохи пізніше волонтер додав, що "людей і ресурсу іноді не вистачає", але при цьому "дуже багато наших підрозділів за останній час просунулися вперед. І так на багатьох ділянках фронту".

"Пройти вперёд, закрепиться и потом защитить хотя бы на 500 метров новой территории, стоит неимоверных человеческих и боевых ресурсов. Иногда ради 500 метров операцию готовят несколько недель", - підкреслив Мисягін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...