"Ми лише частина статистики. Наша війна не вражає світ. Вона не відрізняється від інших сучасних воєн", - волонтер

Але для нас самих це війна, а не операція. Там гинуть і калічаться наші люди і воюємо не з вітряками, а з ворогом, який прийшов і почав першим.

Ілюстрація:Facebook

"Наша війна не вражає світ. Про це не задумуєшся, поки воно не торкається тебе." - пише волонтер Дар'я Бура на сторінці спільноти "Повернись живим" у Facebook, інформують Патріоти України, продовжуючи:

Кількість сучасних воєн у світі вираховується десятками. Тисячі людей у різних куточках світу стають учасниками і очевидцями збройних конфліктів. Декому роками доводиться жити у зонах бойових дій або на тих територіях, де влада у руках бойовиків.

Ми лише частина статистики. Тому: Європа стурбована, в нас досі АТО і глухо-німе ОБСЄ. Наша війна не вражає світ. Вона не відрізняється від інших сучасних воєн. А можливо навіть у дечому є легшою і простішою.

Але для нас самих це війна, а не операція. Там гинуть і калічаться наші люди і воюємо не з вітряками, а з ворогом, який прийшов і почав першим. Та про це не задумуєшся, поки воно не зачіпає особисто. Не обов'язково, щоб загинув хтось близький. Війна просто має вразити. Такі люди примхливі.

До того, що в країні війна, звикли у мирних містах. До неї звикли і самі військові на «ноликах». А позбутися звички важко. Особливо поганої. Тільки зовсім не хочеться розуміти, що вже ніколи не вдасться пожити хоча б трошки безтурботно.

Пам'ятаю, в дитинстві не могла зрозуміти, як таке може бути, що у деяких країнах війна не припинялася ніколи. Сподіваюся, ми не станемо статистикою хоча б у цьому.

Бо ми самі, звичайні люди, можемо припинити війну. Ми ж це і робимо вже два роки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...