Ми працюємо, щоб звільнити всіх українських заручників: Геращенко розповіла, за якою формулою Україна готова проводити обмін полоненими з ОРДЛО

Українська сторона готова до компромісу і гуманізму в питанні звільнення заручників, аби тільки розблокувати цей процес, наголосила віце-спікер Верховної Ради.

Ірина Геращенко. Фото:Українська правда

"Мінськ. Гуманітарна підгрупа, де також працюють В. Медведчук і експерт СБУ, що займаються питаннями звільнення заручників, зосередилася саме на цій ключовій проблемі. Ми НАПОЛЯГАЄМО на звільненні максимальноі кількості заручників до новорічних свят." Про це написала віце-спікер ВР Ірина Геращенко у своєму Facebook, передають Патріоти України.

Сьогодні ОРДО заявили, що в них утримується 42 україінці. Ми висловили пропозицію НЕГАЙНО передати 228 тих громадян( у випадках, де це дозволяє законодавство і правове поле), яких вони запитували в своіх запитах, заради НЕГАЙНОГО звільнення цих 42 украінців- героів, цивільних і військових. І потім працювати далі по пошуку і звільненню всіх інших.

У відповідь почули, що ОРДО готові звільнити лише 8...

Ми працюємо, щоб був результат і щоб звільнити 42, серед яких ті, хто 2 роки незаконно утримується в тюрмі.

Щодо ОРЛО, то тут ще складніше, вони підтверджують наявність лише 6 затриманих, натомість вимагають амністувати і звільнити більше 440 осіб, тому дуже важкі переговори, але маємо шукати компроміс.

Нещодавно МКЧХ зміг отримати від 31 заручника на окупованих територіях листи до рідних, хлопці тримаються. Рідні, в свою чергу, передали хлопцям передачі. Сьогодні ми отримали інформацію від ОРДО, що МКЧХ поки що не отримали дозволу передати ці передачі, теплі речі, продукти і тому це було предметом дискусіі так само, і ми таки ДУЖЕ сподіваємося, що тут є результат, що таки МКЧХ зможе передати ці передачі найближчим часом.

Так само украінська сторона підтвердила, що установи пенітенціарної системи відкриті для відвідин міжнародних гуманітарних місій. Для вашого розуміння - протягом цього року МКЧХ здійснило більше 70 візитів в 21 установу пенітенціарної системи Украіни. І, звичайно, місія і далі може продовжувати цю свою важливу роботу

Українська сторона готова до компромісу і гуманізму в питанні звільнення заручників, аби тільки розблокувати цей процес. Наприклад, на офіційне звернення ОБСЄ нещодавно було змінено запобіжний захід у зв'язку з важкою хворобою одному підсудному І. П. за злочини, пов'язані з конфліктом.

Ми звернулися до ОРДО з проханням так само проявити гуманізм і змінити запобіжний захід І. Козловському , а також тим 5 підліткам, що іх утримують за " диверсії", аби діти повернулися в родини, що проживають в Донецьку, до речі.

Наступний пункт, який показує "готовність" ОРДЛО виконувати своі обіцянки - відкриття КПВВ "Золоте". Минулого засідання вони клятвєно обіцяли відкрити пункт перетину 10 грудня. Я запросила на обіцяне відкриття координатора Фріша, можливо, тоді б це прискорило процес, заблокований бойовиками з березня . Але..... знову відмова його відкривати, невнятні пояснення, чому знову не відкривають.

Ситуація з КПВВ "Золоте" , насправді, яскраво характеризує і те, що відбувається з заручниками, коли весь час відтерміновується конкретне рішення.

Так само заблокованим залишається початок ремонтних робіт мосту в Станиці Луганській. Без пояснень, а страждають прості люди.

Також вчергове обговорювалася тема водопостачання. Тут позиція українськоі сторони є зрозумілою і єдиноможливою: насьогодні борг за спожиту воду перед крихітним скромним бюджетом Попаснянського райому складає 277 млн грн. А за воду всі мають платити, в тому числі і жителі окупованих територій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...