На Донеччині затримали колишнього бойовика терористичної ДНР на прізвисько «Нацист»

Бойовика на прізвисько «Нацист», який брав участь в організації незаконного референдуму 11 травня 2014 року і захоплення будівлі міліції в Покровську (колишній Красноармійськ) затримали поліцейські.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Управління МВС у Донецькій області.

Як розповіли у відділі комунікації поліції Донецької області, «Нацист» отримав свій позивний завдяки татуювань з фашистською свастикою на його тілі.

До війни житель Покровська (Красноармійська) перебував на обліку у нарколога як алкоголік і наркозалежний, маючи неповну середню освіту, заробляв випадковими заробітками і грабежами, за що і був судимий.

У квітні 2014 року його друзі, такі ж як і він сам, запропонували йому вступити в рух за створення так званої «Донецької народної республіки». Всіма діями цього підпільного руху в Покровське керував куратор з числа місцевих жителів, якого призначили терористи. Для реалізації злочинних задумів їх куратор (він вже встановлений, і оголошений в розшук, оскільки знаходиться на непідконтрольною території. - Авт) підшукував саме такий контингент - людей, які мають проблеми з законом.

32-річний прихильник нацистського руху увійшов до складу групи бойовиків, яка брала участь у захопленні Красноармійського міськвідділу міліції 1 травня 2014 року, а також «охороняла» «громадський порядок» на «виборчих дільницях» в двох школах під час незаконного «референдуму» 11 травня 20914 року. Крім того, «Нацист» разом з іншими найманцями чергував на блокпосту на в'їзді в Покровск з боку Дніпропетровської області, полюючи на проукраїнських громадян.

«Постові» терористи були оснащені бронежилетами, касками, битами і пістолетами. Їх завданням була перевірка всього транспорту, який йшов в Донецьку область, з метою перекриття руху Збройних сил України та виявлення громадян, які підтримували єдність країни. Блокпост терористів проіснував близько двох тижнів, поки його не роззброїли бійці батальйону «Донбас». Тоді всі члени «ополчення», що дислокувалися в Красноармійську, були організовано передислоковані в Слов'янськ - для участі в бойових діях, які були там в самому розпалі. «Нацистові» також було запропоновано поїхати до Слов'янська, але він не потрапив в ешелон через сильне алкогольне сп'яніння, та й побоювався воювати по-справжньому.

Чоловік залишився на мирній території, жив на знімних квартирах, перебивався випадковими заробітками, сподіваючись, що правоохоронці про нього забули. Але в результаті комплексу оперативних заходів співробітники кримінальної поліції обласного главку викрили та затримали зловмисника в сусідньому Мірнограде (раніше р Димитров - авт.). Оперативники зібрали матеріали, що свідчать про його причетність до окупації регіону.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Горова оцінила нашумілий трек Насті Каменських Moloko

субота, 27 квітень 2024, 17:02

Бізнесвумен, генеральна директорка лейблу Pomitni і колишня дружина Потапа Ірина Горова під час лекції в Інституті журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка розповіла, яке враження на неї справив новий трек Насті Каменських Moloko. Відео з лекції Горової з’...

Прокинуться вулкани й почнуться повені: Індійська провидиця назвала рік завершення війни в Україні й великих руйнувань в Росії

субота, 27 квітень 2024, 16:50

До кінця 2025 року війна закінчиться, а в Росії розпочнуться катастрофічні природні катаклізми. Про це розповіла індійська провидиця Ліліта Шанті, передають Патріоти України. "До кінця 2025 року ситуація на фронті почне поліпшуватися. Не цього року вон...