На допомогу "Миротворцю": Важливий ресурс з розпізнавання злочинців почав працювати у відкритому доступі

Розробка системи зайняла 9 місяців і була проведена у співпраці з однією з найвідоміших світових соціальних мереж.

Фото:Facebook

Онлайн-система розпізнавання і виявлення злочинців Identigraf почне роботу 24 серпня - в День незалежності України. При цьому поки вона працює в тестовому режимі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ України, народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, передають Патріоти України.

"24 серпня 2017 року рівно о 00:01 волонтерами проекту "Миротворець" буде запущена унікальна, що не має аналогів в світі, відкрита для всіх і кожного "Система розпізнавання і виявлення злочинців Identigraf", - зазначив він.

Геращенко уточнив, що система Identigraf зможе за 20-30 секунд обробляти мільйони фотографій сепаратистів, терористів, бойовиків, зібраних за три роки роботи волонтерами Центру "Миротворець".

За його словами, розробка цієї системи зайняла 9 місяців і була проведена у співпраці з однією з найвідоміших світових соціальних мереж, вона буде працювати у відкритому доступі в мережі інтернет.

"Всі інші подібні системи, засновані на алгоритмі розпізнавання осіб, працюють або в режимі секретності в офісах провідних спецслужб або використовуються в закритому режимі в комерційних цілях для аналізу великих масивів фотографій такими софтверними гігантами, як Google або Microsoft", - написав Геращенко.

Він додав, що користувачами цієї системи можуть бути як слідчі поліції і СБУ, прокуратури, приватні детективи, адвокати, співробітники банків, приватні підприємці, так і всі, "хто хоче перевірити, чи не була та чи інша людина причетна до антиукраїнських виступів навесні 2014, не кричала "Путін введи війська!", не воювала зі зброєю в руках проти України".

"Поки, до 24 серпня, цей сайт працює в тестовому режимі, і на ньому опубліковані інструкції по тому, як ви можете допомогти нашій країні і всьому світу в справі визначення тих осіб, хто підняв свою руку на незалежність і цілісність України", - написав нардеп.

Він також зазначив, що система Identigraf розроблена на кошти понад 2 тис. громадян України, які зробили внески в розмірі від 20 грн до 250 тис. грн.

"Загальна сума коштів, зібраних на сьогодні - близько мільйона гривень. Їх було недостатньо для повної оплати послуг розробників, і частина робіт ними були зроблені в борг. Тому збір коштів для повної оплати системи Identigraf, її подальшого вдосконалення і збільшення потужності роботи, буде продовжена" , - підкреслив Геращенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...