На краще чи навпаки: Що українцям несе обов'язковий облік комунальних послуг за лічильниками

Відповідне рішення було прийнято парламентом 22 червня.

Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект №4901 "Про комерційний облік комунальних послуг", який дозволить суттєво здешевити воду і тепло для споживачів, оскільки передбачає оплату використаних ресурсів виключно за лічильниками, повідомляють Патріоти України.

У пояснювальній записці до документа сказано, що його прийняття необхідне для забезпечення раціонального використання водних, паливно-енергетичних ресурсів, а також для забезпечення захисту прав споживачів у сфері комунальних послуг шляхом введення обов'язкового комерційного і розподільного обліку теплової енергії, гарячої та питної води.

Законопроект передбачає, що всі будівлі, які приєднані до зовнішніх теплових мереж, зовнішніх мереж гарячого водопостачання та зовнішніх водопровідних мереж, повинні бути обладнані будинковими лічильниками. Це зобов'язання не стосується тільки мереж систем автономного теплопостачання, гарячого і холодного водопостачання.

Установку лічильників у побудованих будинках зобов'язаний провести оператор відповідних зовнішніх мереж у такі терміни:

- теплової енергії - протягом року з дня набрання чинності законом;

- гарячої і питної води для нежитлових будівель - протягом одного року з дня набрання чинності законом;

- для житлових будинків - протягом двох років із дня набрання чинності закону.

Аналогічні терміни передбачені для установки індивідуальних (квартирних) лічильників, які використовуються для розподілу показників будинкового приладу обліку в багатоквартирних будинках та інших будівлях, де налічується більше одного споживача. Витрати на установку приладів обліку будуть відшкодовані споживачами комунальних послуг.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...