На переговорах з американцями Кремль поставив вимогу, щоб Україна віддала Маріуполь - ЗМІ

Росія наполягає на розширенні території так званої "договірної автономії Донбасу", яку хоче нав'язати Україні у Конституцію, на Маріуполь і ряд інших нині підконтрольних України міст і районів Донбасу.

Ілюстрація:inforesist.org

На переговорах із Заходом Росія домагається внесення нових поправок до Конституції України щодо "договірної автономії Донбасу", куди, зокрема, хоче віднести і місто Маріуполь. Про це у своєму Facebook написав колишній головний редактор одіозної газети "Вести" Ігор Гужва, з посиланням на власні джерела, зазначають Патріоти України.

"Пока наши СМИ обсуждают "сливы" с Банковой о том, как хитро можно провалить изменения в Конституцию, из кругов, близких к минскому переговорному процессу, приходит несколько иная информация. Очень неожиданная информация.

Говорят, что на многочисленных консультациях между странами Запада и Россией вырабатывается новая схема изменений в Конституцию. Во-первых, Россия предлагает новые поправки. Не утверждение во втором чтении, а именно новые поправки (технически их можно проголосовать в первом чтении на третьей сессии в конце января, тут же провести через Конституционный суд, а потом окончательно проголосовать на четвертой сессии в первых числах февраля). Эти правки будут касаться внедрения некоей "договорной автономии Донбасса", — написав Гужва.

При цьому джерела не пояснюють, що стоїть за цим визначенням, але підкреслюють, що саме слово "автономія" у Конституції згадуватися не буде.

"Во-вторых Россия настаивает на расширении территории этой "договорной автономии" на Мариуполь и ряд других ныне подконтрольных Украине городов и районов Донбасса. Согласится ли на такой подход Запад и если согласится , то убедит ли украинское руководство, мы, видимо, узнаем уже на следующей неделе, когда начнет заседать парламент", — написав Гужва.

Варто відзначити, що одіозний журналіст не вказує на «зраду» українських переговорників. Пише лише про «хотєлки» Кремля - нові провокації, котрі запускає Москва в рутину переговорного процесу. Адже старий дипломатичний прийом «проси все, а далі пропонуй компроміс» ніхто не відміняв. За чутками подібне окупант вже намагався провернути, пропонуючи звільнити Донбас, але щоб Крим визнали її легітимним надбанням, такий собі «чесний» компроміс по-путінські.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...