На Росії не здатні створити аналог турбін Siemens

Енергетика "запорєбріка" дуже залежна від обладнання німецької компанії Siemens, оскільки промисловість країни не може ефективно замінити німецькі технології.

"Siemens став головним постачальником устаткування для нових російських електростанцій з моменту прийняття у 2008 році програми обов'язкової модернізації. Згідно з нашою оцінкою, до 60% всіх нових потужностей, встановлених у Росії за останнє десятиліття, припадає на продукцію Siemens. Тому повний відхід з російського ринку такого гравця став би критичним для російської енергетики", - сказав виданню експерт Renaissance Capital Володимир Скляр, повідомляють Патріоти України.

За словами експерта, Росія не може замінити німецькі турбіни власними. "Процес проектування основної турбіни Siemens PGU-410 зайняв близько 20 років. На світі існують турбіни зі схожими параметрами. Але варто розуміти, що постачання такого типу обладнання не відбуваються в один день. Тому повністю замінити обладнання Siemens зараз неможливо", - додав Скляр.

За його словами, що видхід німецької компанії з російського ринку створить проблеми ще й з обслуговуванням тих турбін, які вже встановлені і використовуються.

Експерт Raiffeisenbank Федір Корначов зазначив, що німецька компанія оголосила, що не буде більше співпрацювати з державними компаніями Росії. Але формально можливі поставки для приватного сектора. Однак значна частина російської енергетики у руках компаній олігархів, які тісно співпрацюють з Кремлем. Тому і тут німецька сторона може побоятися негідної поведінки, як це сталося у випадку з турбіною для електростанції в Тюмені, яка без відома Siemens раптом опинилася в Криму всупереч санкціям.

Нагадаємо, що 5 липня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Росія в обхід санкцій Заходу доставила в тимчасово окупований Крим турбіни для електростанцій, виготовлені німецькою компанією Siemens.

Після цього Німеччина попередила Росію про ускладнення політичних відносин між двома країнами через порушення санкцій, в тому числі доставку до Криму чотирьох газових турбін, що поставляються до Росії Siemens.

24 липня стало відомо, що німецька компанія Siemens може провести кадрові перестановки через скандал з постачанням турбін компанії в окупований Росією Крим.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В Росії настали омріяні сталінські часи: Друзів Гіркіна звинувачують у роботі на ЗСУ, - Казанський

четвер, 9 травень 2024, 0:30

"Z-патріоти шоковані й обурені - російське ФСБ звинувачує друзів Стрєлкова-Гіркіна у роботі на Україну. Кілька чоловік були затримані на Тульщині. Поки Стрєлков сидить у тюрмі за те, що надто сильно любив вітчизну і воював у її війні проти України, йог...

"Репліки із загальним змістом "та в носі ми бачили, що там подумає Путін і як відреагує" означають, що вже сформований фундамент для цілого масиву рішень, які раніше визначались як недопустимі", - Голобуцький

четвер, 9 травень 2024, 0:16

"Дві практично одночасних новини", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Міністр внутрішніх справ Великої Британії прокоментував висилку російського аташе з пита...