Набагато сильніша, ніж прийнято вважати: Україна незабаром завдасть принизливої поразки армії Путіна, - американський експерт

З кожним тижнем українські війська стають все більше впевненими в тому, що перевага на їхньому боці, а їх противник слабкий і слабо мотивований.

Українці сильніші, ніж вони самі вважають. Фото: iPress.ua.

Українські військові готові здобути військову перемогу над силами самопроголошених республік, більш того, американські інструктори констатують, що українці роблять настільки разючі успіхи, що через якийсь час цілком можуть вдарити і по Росії. Так вважає оглядач Forbes і американський офіцер у відставці, який служив в Афганістані, Адріан Боненбергер. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його думками з цього приводу.

Ті, хто стежить за «російським вторгненням» в Україні, з занепокоєнням чекають наступного кроку Москви, пише Боненбергер. На його думку, здоровий глузд підказує, що якщо Київ продовжить чинити опір, то Росія відправить на українську територію «ще більше сил» і, можливо, навіть почне прорив до Естонії або Польщі.

США доведеться захищати союзників по НАТО, що неминуче призведе до третьої світової війни. Тим часом, стверджує автор статті, існує ще одна причина для занепокоєння: Україна - набагато сильніше, ніж прийнято вважати.

Адже до сих пір українці «билися з однією рукою, прив'язаною до спини». Велика частина їх бойових сил і засобів навмисно тримається в резерві через ризик спровокувати Росію. За словами журналіста, коли в минулому році сили Києва почали масований наступ на позиції сепаратистів, вони домоглися «швидкого успіху». Росії довелося переправляти через кордон тисячу військовослужбовців і підтримувати ополчення артилерією, танками і зенітними комплексами, «включаючи ту російську батарею, яка збила малайзійський літак». З тих пір, міркує Боненбергер, в зоні конфлікту встановився свого роду статус-кво. Однак багато хто на Заході вважає, що російська армія може порушити цю рівновагу і зробити блискавичний удар по позиціях українців, дійшовши до Києва і Одеси, а може, й далі.

Вважається, що українців оборонних можливостей не вистачить, щоб відбити вторгнення. Однак, наполягає автор статті, в України є «комплексні оборонні можливості, які міцніють з кожним днем». Жителі країни - особливо в Києві, а також в деяких південних і західних областях - все більше втягуються в конфлікт на тлі загибелі їхніх рідних і друзів на передовій.

Крім того, українці посилено тренуються. Журналіст провів тиждень в Яворові, спостерігаючи, як його колишні товариші по службі навчають українську Національну гвардію. Побачене його вразило - українці пересувалися і здійснювали зв'язок на рівні, який відповідав рівню більшості американських підрозділів або навіть перевершував його. Боненбергер служив офіцером піхоти сім років і два роки провів в Афганістані.

За його словами, коли він тренував афганську поліцію і солдатів, він ніколи не бачив жодного афганського з'єднання, яке виглядало б настільки ж професійно, як і українські військовослужбовці. «Якщо українці продовжать посилено тренуватися і нарощувати бойову міць - і я підозрюю, що вони мають більш високу мотивацію, ніж їх (в основному російські) противники, - то можливий наступний результат: Україна зможе розбити сепаратистів. Україна зможе перемогти на полі бою Росію», - запевняє автор статті. Як зазначає журналіст, Україна і її військові навіть не здогадуються, що таке можливе.

Але насправді «російська самовпевненість» досить імовірно призведе до того, що в ході «раптової загальновійськової атаки добре підготовлених солдатів українці зможуть оточити противника і стерти його з лиця землі». На погляд Боненбергера, Росія - вразлива. Чим довше вона буде «вичікувати в Україні», тим вище шанс, що її сили зіштовхнуться з катастрофою. Адже з кожним тижнем українські війська стають впевненіше в тому, що перевага на їхньому боці, а їх противник слабкий і слабо мотивований.

Саме це - найбільший ризик, який може привести до третьої світової, вважає оглядач: «Не Росія, яка завдасть поразки Україні і рушить на Польщу і Естонію, а Україна, яка знищить росіян, які перебувають на її території, і Путін буде змушений піти на крайні заходи, щоб запобігти подальшим втратам». «Врешті-решт, - розмірковує журналіст, - чому б українцям не вважати себе вправі захоплювати частину російської території у відповідь на втрату Криму? І хто їх зупинить там, крім деморалізованої російської армії?»

На завершення статті Адріан Боненбергер висловлює надію, що західні учасники переговорів допоможуть Путіну побачити «нерозсудливість» його позиції по українській кризі, адже «чим довше він буде залишатися в Україні, тим імовірніше його страждання від небезпечної і принизливої поразки».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна отримає точку опори: Майстер китайської метафізики назвав рік закінчення війни в Україні

четвер, 25 квітень 2024, 12:43

Астролог і метафізик Давид Векуа передбачає, що війна в Україні може закінчитися вже скоро – він називає період з січня по лютий 2025 року, тоді варто очікувати важливих політичних рішень. Про це у відео для Youtube-каналу "Мій світ" розповів майстер к...

Колись тут жили шахтарі, а потім прийшов "русский мир": Окупанти перетворили Вугледар на місто-привид (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 12:29

Російські війська, у спробах прорвати українську оборону, активно завдають ракетних та авіаційних ударів по українських містах. В мережі показали, як Росія перетворила Вугледар Волноваського району Донецької області у місто-привид. Фотографії зруйнован...