Найболючіше для Кремля: Законопроект США про нові санкції проти РФ вдарили в саме серце російської політичної системи - Піонтковський

Найнеприємнішим для путінського режиму у новому законопроекті є зобов’язання Міністерства фінансів США кожні півроку звітувати перед Конгресом про активи Володимира Путіна та осіб, наближених до нього.

Ілюстрація:МІА Вектор Ньюз

Російський політолог Андрій Піонтковський пояснив який із інструментів, передбачених американським біллем про санкції щодо Російської Федерації, матиме найбільш руйнівний вплив на Кремль. Про це він розповів у виданні Новое время, передають Патріоти України.

Так, Піонтковський нагадує про основні тези законопроекту: заборона інвестицій, обмеження обміну технологіями, допомога державам, які потерпіли від російської агресії. Але найбільш болючим для Кремля, скоріше за все, стане зобов’язання Міністерства фінансів кожні півроку звітувати перед Конгресом про активи Володимира Путіна та осіб, наближених до нього.

Звісно, американцям давно і добре відомо все про кошти, які встиг вкрасти та "заховати" у західних банках Кремль. Але відтепер ці відомості будуть доступними для широкого загалу, що б’є у саме серце російської політичної системи.

Наприклад, Іран та Північна Корея, які відповідно до цього закону теж отримали статус членів "вісі зла" не постраждають так сильно, адже їх еліта не має звички скуповуватись у в італійських магазинах, навчати дітей в американських вишах, відпочивати на французькому Лазуровому узбережжі та зберігати кошти в швейцарських банках.

У тому, що стосується можливої відповіді Кремля, то вона просто смішна. Перша заява стосувалася видворення американських дипломатів (як виявилось, озвученої Путіним кількості громадян США навіть не набереться серед всього дипломатичного корпусу Вашингтону в РФ). Інший вихід – нагнітання ситуації в Україні та Сирії. Але, здається, навіть у Кремлі вже зрозуміли, що американців це не вразить, - зауважив політолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...