Наївний розрахунок кремлівського гопника: Поки Росія не піде на реальні поступки, Захід буде розводити руками - журналіст

Путіну набридло безглузде протистояння із Заходом, яке так нічого не приносить, але віддавати ДНР/ЛНР господар Кремля не хоче.

Володимир Путін. Фото:www.segodnya.uaРосійському президенту набридло безглузде протистояння з Заходом, яке нічого не приносить. Про це в блозі на сайті Новое время пише російський журналіст Леонід Радзіховський, повідомляють Патріоти України.

Промова Володимира Путіна на Економічному форумі в Санкт-Петербурзі була вельми примирливою. Чи втіляться його слова в конкретні дії, поки неясно. Економічне становище РФ паршиве. Як сказав прем'єр-міністр країни Дмитро Медведєв, "грошей немає". І хоча російська економіка мало залежить від західних санкцій, Москва все одно хоче позбутися них.

Ще один важливий фактор - особиста втома Путіна. Думаю, йому набридло безглузде протистояння, яке так нічого не приносить. Не став він фігурою рівновеликою всьому Заходу, до чого прагнув спочатку. Відповідно, тепер він мріє позбутися від протистояння з Заходом - і психологічно, і економічно тощо.

Разом з тим, віддавати ДНР/ЛНР Путін не хоче. Цілком можливо, що сама згадка про невизнані республіки викликає у нього алергію, проте "злити" їх він боїться. Боїться, що його почнуть звинувачувати російські патріоти, націоналісти, "кримнаші".

Це маленька частина суспільства, проте дуже активна - як і в будь-якій країні, в тому числі і в Україні. Активна частина населення завжди нечисленна, проте через свою активність вона вельми впливова. У Росії активна меншість менш впливова, оскільки в країні немає незалежних партій і преси. Проте, навіть в РФ, в умовах відсутності незалежної громадської думки, Путін побоюється активної патріотичної меншини.

Крім того, він не хоче виглядати в очах Заходу слабаком, який прогинається і здається. З точки зору його підворітньої психології, якщо ти зігнувся, значить, тебе доб'ють. Виходячи з цього, він намагається примирливими словами, нічого не роблячи, по суті, домогтися того, на що поставив з самого початку - розколу Заходу.

На Заході безліч політиків, які бажають налагодити відносини з Росією: хтось елементарно куплений, інші - хочуть протистояти Америці, у когось - свої внутрішні причини. У Німеччині, наприклад, відбувається сварка між ХДС і СДПН. Соціал-демократи намагаються "вижити" християнських демократів разом з Ангелою Меркель.

Мовляв, ви зіпсували відносини з Росією, а ми їх налагодимо. Всі люблять налагоджувати відносини - ніхто не любить їх псувати. Можливо, Путін також розраховує на перемогу Дональда Трампа в США або на те, що Британія вийде з Європейського Союзу, після чого блок виявиться в такому становищі, що йому вже точно не буде діла до України.

Іншими словами, Путін багато на що може розраховувати. Він намагається "відбутися" примирливими словами, і привернути таким чином Захід в свою сторону, щоб з часом конвертувати здобуту прихильність для скасування санкцій.

Думаю, це дурний і наївний розрахунок. Заходу, звичайно, остогидло все, що відбувається: і сварка, і санкції, і Україна. Однак відступати від своїх слів він не може. Поки Росія не піде на реальні поступки, Захід буде розводити руками. Ось так вони і ходять навколо один одного. Посміхаються і розводять руками.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...