Нам потрібен єдиний день пам'яті усіх жертв, загиблих за Україну, який єднає і не викликає питань - Бутусов

Журналіст наголосив, що подібний день - День героїзму та жертв Голокосту є в Ізралі, він відзначається кожного року напередодні дня незалежності країни.

Юрій Бутусов. Фото:Еспресо TV

"Наши діди вели війну за своє життя. Ми ведемо війну за нашу свободу." - пише у своєму Facebook журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України, і продовжує:

У нас є можливість обирати - у більшості з покоління Другої світової такої можливості не було. Учасників бойових дій у Другій світовій залишилось в Україні трохи більше 100 тисяч.

Не за більшовизм чи за Леніна-Сталіна вони воювали. Такий був час, "гвозди бы делать из этих людей" - вони цим пишались.

І вони дали життя нам. У що вони вірили і чим пишалися - Бог їм суддя, вони жили за законами свого часу та свого світогляду. І свобода це повага до їхньої думки також, до думки батьків кожного українця.

Не треба вестися на кремлівську пропаганду, не можна робити 9 травня путінським святом. Це і свято наших дідів та прадідів. Батько моєї бабусі зник безвісти під Сталінградом, її дядя загинув під час звільнення Донецька.

Для мене 9 травня це день, коли я приїздив до своїх дідів.

І рівно о 18 годині, коли починалася хвилина мовчання, дід Анатолій Михайлович, інвалід 1-ї групи, піднімався разом з нами у стола. Він потрапив в оточення в Уманський котел, потім полон, потім чудовий порятунок з табору, потім знов фронт, "искупление кровью" в піхоті, і за годину перед проривом, де шанси на порятунок у першому ешелоні у піхоти майже нульовий, він домовився з сусідом, що той хто виживе винесе того, кому не пощастить, і під час атаки міна вирвала кілька ребер та пробила легені, і цей випадковий друг, про якого дід пам*ятав, шо він був татарином, безстрашно врятував життя і безнадійне поранення, і розірвані рани у легенях закривали єдиним кровезупиняющим - пальцями...

Нам потрібен спільний день пам*яті загиблих за Україну, єдиний день пам*яті усіх жертв, який єднає, який не викликає питань. День героїзму та жертв Голокосту є в Ізралі, він відмічається кожного року напередодні дня незалежності Ізраіля.

Нам теж треба день, коли кожен згадує жертви та героїзм своєї родини та свого народу.

В Україні таким днем на мій погляд є найстрашніший та найгероїчніший день Війни за незалежність - 29 серпня 2014-го, день прориву з Іловайська. В той день там загинули люди різних національностей, яких об*єднало одне - любов до єдиної вільної України.

Саме така любов має об*єднати нас усіх живих та загиблих, усіх, хто в усьому світі носить Україну у своєму серці....

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....