Наша перемога: Росія вперше на рівні ООН отримала справжню оцінку своїм діям, - Рефат Чубаров

Відтепер всі міжнародні організації, які будуть виходити із рішення ООН, у своїх висновках спиратимуться на резолюцію.

Рефат Чубаров. Фото: InfoResist.

"Прийнята резолюція Генасамблеї ООН, де Росію визнано окупантом, тільки підтвердила своє голосування по всім її статтям і пунктам ще від 15 листопада (тоді був затверджений проект резолюції. - ред.). Правда, з того часу ми втратили 3 голоси. Ще 15 листопада було 73 країни, які проголосували "за" і 23, які були "проти". Тепер маємо 70 "за" і 26 "проти". Але все одно найпровідніші держави більшістю підтримали позицію, що Росія називається окупантом, від неї вимагається звільнення заручників і відклик рішення щодо заборони Меджлісу кримськотатарського народу", - пише Рефат Чубаров у своєму блозі на Обозреватель, передають Патріоти України.

Отже, Росія вперше на рівні ООН отримала справжню оцінку своїй діям. Вона є країною-агресором і країною, яка виступає в ролі окупанта. Відтепер всі міжнародні організації, які будуть виходити із рішення ООН, у своїх висновках спиратимуться на резолюцію. Росіянам буде практично неможливо розмивати єдність щодо підтримки суверенітету України.

Приведу вам приклад. Я є членом національної комісії України в ЮНЕСКО, організації, яка опікується надбанням історії культури, пам'яток й іншого. Вона у своїй діяльності ніби-то напряму не долучає політичне питання. Але в деяких питаннях, які у сфері повноважень ЮНЕСКО, дуже часто необхідно вказати якісь правові параметри.

Ну, наприклад, ситуація із охороною пам'яток в Криму. А далі чи Крим є українською територією чи має інший статус, і росіяни завжди намагались при прийнятті будь-яких рішень по Криму, включити своє розуміння щодо його знаходження.

Спершу ми це відбивали легко, але з кожним разом це ставало все складніше. Були делегації, які хотіли виписувати, що Крим - Україна чи Крим - це Росія, а було те, що я називаю "розмитий суверенітет". Тепер, після прийнятої резолюції ООН, ЮНЕСКО й інші організації вже не матимуть таких ускладнень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...