"Наше спільне завдання з поляками - загоювати рани, а не роз‘ятрювати їх", - Портников

Народи Європи втратили чимало "свого" за ХХ сторіччя...

Співпраця краще взаємних претензій. Ілюстрація: соцмережі.

"У палаці Шлясгайм під Мюнхеном натрапив на музей, присвячений східній Прусії – тобто тій території, яка після Другої Світової війни опинилася у складі Росії та Польщі: Кеніґсберґ став Калінінградом, Данциґ – Гданськом", - пише оглядач Віталій Портников на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України, та продовжує:

"Звичайно, я побачив музей втраченої цивілізації. І в самому такому спогаді не бачу нічого поганого – пам`ять про втрачені цивілізації треба зберігати, це ознака здорової країни. Хвороба – це коли пам`ять про втрачене перетворюється на реваншизм і претензії до сусідів.

Польські політики роками боролися із впливом найбільш одіозних представників Спілки вигнанців із Прусії на німецьку політику, щоб зараз стати заручниками не менш одіозних представників так званих "кресових" середовищ – справжнього польського відлуння німецького реваншизму недавнього минулого.

Народи Європи втратили чимало "свого" за ХХ сторіччя. Причини є різними, але рана завжди болить, поки не загоїться. Саме тому я завжди був впевнений, що наше спільне завдання з поляками – загоювати рани, а не роз‘ятрювати їх".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...