"Насправді Росію можуть цікавити лише дві речі, які могла би зробити Україна" - дипломат прокоментував статтю Пінчука

Єдиною метою РФ щодо України є встановлення повної економічної та політичної залежності України від Кремля, впевнений Богдан Яременко.

Путін. Фото:Korrespondent.net"Про статтю Пінчука на холодну голову" - пише у своєму Facebook дипломат Богдан Яременко, інформують Патріоти України, продовжуючи:

- Забути Крим. А хто сказав, що Путін сприйме це як поступку України? Для нього питання Криму "закрите." Позиція України з цього питання його не турбує. США - так. РФ хотіла б і прагне, щоб США та решта міжнародної спільноти визнали окупацію Криму законною анексією. Але з позиції відносин з Україною визнання Криму російською територією не буде сприйняте Росією, як поступка з боку України, оскільки з їхньої точки зору, це вже і так факт, який Україна не здатна змінити. А якщо США визнають законною анексію Криму (що навряд, як би не розпинався Кісінджер), то позиція України тим більше не турбуватиме РФ.

- Забути про членство в НАТО. Ну, правильно пише В.Пінчук, що членство в НАТО нам в середньостроковій перспективі не світить. Але це ж знає і РФ. То чому РФ, знаючи, що Україна не зможе стати членом НАТО, "проковтне" рішення України офіційно відмовитися від членства в НАТО як поступку? Кого ми намагаємось так по-дитячому обманути? Про "технічні" аспекти цього рішення я вже мовчу - Україна зможе переглянути його будь-коли. Яким чином США чи НАТО може "дати слово," що Україну не приймуть до НАТО - це теж не просте питання.

- Забути про членство в ЄС. Та те саме, що і з НАТО. Забути потрібно не про членство в ЄС, а про те, що ми зможемо переконати Росію, що їй вигідно, щоб Україна відмовилась від того, чого у неї реально і так немає.

Насправді Росію можуть цікавити лише дві речі, які могла би зробити Україна:

- виконання Мінських домовленостей у тому вигляді, як є;

- відмова від Угоди про асоціацію з ЄС (або щонайменше скасування домовленості про Зону вільної торгівлі)

Чому? Тому що обидві передумови вкрай важливі і визначальні з точки зору встановлення повної політичної та економічної залежності України від Російської Федерації. А це і є мета РФ.

Загалом найслабшим місцем усіх старих чи по-новому озвучених планів "врегулювання" чи то американських, чи то ніби українських, які передбачають низку односторонніх політичних та економічних поступок України перед РФ в обмін на мир є те, що ніхто з авторів не пояснює, а що ж хоче Росія і Путін? Чому це мало би спрацювати? Хто запитав Путіна?

І поки пропозиція про мир Путіним не озвучена, будь-які публічні дискусії на тему "чим би там могла в односторонньому плані пожертвувати Україна" є шкідливими.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...