"Навіть якщо новим прем'єром Путін не призначить Медведєва, це проблему вже не вирішить", - Фейгін про протести в РФ

Адвокат вважає, що протести не припиняться і будуть мати продовження.
Антикорупційні мітинги у Росії. Фото: соцмережі.

Протестний рух, що почався в Російській Федерації, вже не зупинити відставкою прем'єр-міністра-корупціонера; новий виток протестів спровокують чергові президентські вибори в Росії, коли головним питанням стане таке: "Хто голосував за Путіна? Ми за нього не голосували". Таку думку "Обозревателю" висловив російський адвокат Марк Фейгін, передають Патріоти України.

Він визнав: над питанням про те, чи будуть протести мати продовження, б'ються не лише в Україні, але і в Росії. Адвокат, що особисто був присутнім на мітингу на вулиці Тверській у Москві, зауважив: "Я думаю, що якщо зараз просто відставити Медведєва і поміняти його на іншого Медведєва, це вже нічого не вирішить. Випустити пар так уже не вдасться. Це набагато більш масштабний рух" .

Фейгін пояснив: "Якби все відбувалося в Москві, то так, можливо, якимись косметичними заходами Путін напередодні виборів міг би задовольнити бажання якоїсь сатисфакції. Але зараз є велика географія протестів. Відставки "Дімона" для Владивостоку або Єкатеринбургу вже недостатньо. У них своїх "Дімонів" повно - від районного до селищного. Вони виходили зокрема і проти місцевого начальства, проти корупціонерів, які їх обкрадають".

У цьому контексті адвокат констатував, що в Росії має місце "корупція у поєднанні з абсолютним безправ'ям". "Зрозуміло, відсутні репресії, які були за часів Сталіна, але безправ'я абсолютно таке ж. По суті, людина ніде не може захистити своїх прав", - сказав він.

Таким чином, "я вважаю, що протести не припиняться і будуть мати продовження", - спрогнозував Фейгін. Говорячи про терміни нової хвилі протестів, він допустив, що "тригером" для них можуть стати чергові президентські вибори в Росії, призначені на 18 березня 2018 року. "Я вважаю, що все справжнє буде вже в наступному році, після березневих виборів - так званих виборів. Тому що вони тільки підсилять невдоволення. Вони стануть тригером".

"Звичайно, Путін оголосить: за мене проголосували 70%. Але ніяких виборів не було, і цей дисонанс буде ще сильнішим. У людей буде відчуття: "Хто за нього голосував? Ми за нього не голосували". Це відчуття буде посилюватися і буде сильніше викликати когнітивний дисонанс", - переконаний адвокат.

"Навіть якщо новим прем'єром Путін не призначить Медведєва, а призначить когось іншого, це нічого не змінює. Це вже не може вирішити проблеми, тому що проблема є невід'ємною частиною цієї системи. Тут уже нічого не поробиш. Потрібно просто все змінити - широко відчинити ворота демократії, виборам, Заходу. Путін цього ніколи не зробить", - підсумував Фейгін.

Дивіться відеоролик адвоката, викладений ним на своєму каналі в Youtube:

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...