"Не дай Бог вам заболеть в "ЛНР", а точнее – не дай Бог вам жить в "ЛНР​"" - блогер про гіркі життєві реалії в "республіці"

Луганські медики спокійно розповідають про смерті, їх в лікарнях "ЛНР" дуже багато, до цього тут вже звикли.

Ілюстрація:miaistok.su

луговування в окупованому Луганську, та й по всій території "ЛНР" - це безвихідь і біль. Не рятує навіть лікарська гуманітарка від "щедрої" Росії. Як кажуть самі жителі міста: "Не дай Бог вам захворіти в "ЛНР", а точніше - не дай Бог вам там жити". Про це пише блогер з Луганська Геннадій Беніцький в своєму Facebook, передають Патріоти України.

"Сегодня самый прибыльный бизнес в луганской "республике" – это торговля лекарствами. Сюда они поступают с территории России. Второе место – это похоронный бизнес, все два вида бизнеса настолько тесно переплелись, что порой и не разберешь с ходу, где разделение", - пише блогер.

Кілька його знайомих останнім часом зіткнулися, як пише Беніцький: "з медобслуговуванням в еленерії". "Одним знакомым надо было вызвать скорую. Ее пришлось ждать час, но хуже всего то, что у бригады оказался самый скудный набор медикаментов", - розповів блогер.

На зауваження людей що викликали до хворого медиків, лікар зі швидкої заявив, що безкоштовних ліків не вистачає і їх майже немає. До того ж, багато російських медикаменти з завершеним терміном придатності. А найкращі ліки в першу чергу спрямовуються на лікування бойовиків і їх сімей.

За розповідями місцевих жителів, багато ліків з гумконвоїв "нишком" списуються на продаж в аптеки, в усьому цьому бізнесі бере участь не тільки так званий "міністр охорони здоров'я" ЛНР "Лариса Айрапетян, але і головні лікарі лікарень.

"Плюс ко всему нехватка медиков, ведь за 4 тысячи рублей (примерно 2000 грн. по курсу боевиков, - ред) работать не хочет никто . Нормальные врачи как могли выехали в Украину. Вместо них лечить, присылают студентов из местного медуниверситета с дипломом эленер. Но какие там знания?" - пише Беніцький.

Луганські медики спокійно розповідають про смерті, їх в лікарнях "ЛНР" дуже багато, до цього тут вже звикли.

Одна із знайомих блогера розповіла історію про те, як недавно в місцевій лікарні померли двоє дівчат, одній було 14 років, інший 20.Крім цього, Беніцький повідомив ще про один шокуючий випадок, розказаний йому знайомою.

"В пятницу забрали хоронить племянницу мужа, ей было 25 лет .Она умерла от гнойной пневмонии. В больнице находилась 15 дней. Ей лечили все, почки, желчные протоки и даже заявили, что высокая температура – следствие укуса клеща", - розповів луганчанин.

В результаті молода дівчина померла, так і не отримавши належної медичної допомоги.

"Безысходность и боль… Не дай Бог вам заболеть в "ЛНР", а точнее – не дай Бог вам жить в "ЛНР"", - резюмує Геннадій Беніцький.

Слід додати, що сьогодні в лікарнях "ЛНР" немає багатьох препаратів і реактивів, неможливо зробити більшість аналізів. Щоб не загубити своє здоров'я, багато луганчан виїжджають в лікарні, що знаходяться на українській території.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...