"Не думаю, що історія з отруєнням Скрипалів призведе до краху кремлівського режиму - надто багато людей ще вірять Путіну", - американський дипломат

У Європі все ще є багато країн, які хочуть покращити відносини з Росією.

Майкл Макфол. Фото: Лента.ру.

"Історія з отруєнням Скрипалів стає все більш серйозною та шокуючою. Вона ще раз підкреслює нехтуванням Путіним міжнародних норм та законодавства. У мене немає ілюзій щодо цієї історії – це кримінальна поведінка, і протидіяти їй треба у відповідний спосіб", - пише екс-посол США у Росії Майкл Макфол у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Я трохи переглядав інтерв’ю з підозрюваними росіянами і насправді не можу збагнути, навіщо Росія на це пішла. Я просто не розумію цієї стратегії. Та не думаю, що історія з отруєнням Скрипалів призведе до краху кремлівського режиму – надто багато людей всередині Росії вірять Путіну. Він контролює медіа і не так багато є тих, хто прагне знати правду. Це трагедія автократії.

Я погоджуюсь з думкою про те, що історія у Солсбері може об’єднати європейські країни – на це буде цікаво поглянути. Та чесно кажучи, мені здається, що радше за все буде просто ще більше санкцій. І я підтримую такі заходи, але на них і закінчиться.

Не думаю, що слід чекати на більші зміни. У Європі все ще є багато країн, які хочуть покращити відносини з Росією. Здається, що сьогодні Угорщина та Італія ігнорують усякі домовленості та просто хочуть налагодити зв’язок з Путіним. Я аж ніяк не оптиміст у тому, що стосується якихось змін у цій ситуації.

Але так, санкції проти Росії залишаться. Іноді їх накладають просто через те, що це правильно. Болісні вони для Росії чи ні, а це треба продовжувати робити. Та всі розуміють: на те, щоб санкції принесли реальні серйозні наслідки, піде багато років. Тож залишається сподіватись на неочікувані події в Росії. Ну а також бути терплячими".

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Загрожують три роки колонії: В РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...

Сили спецоперацій ЗСУ показали, як знищили окупантів разом із їхньою технікою на Донеччині (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:54

Сили спецоперацій ЗСУ знищили важку техніку та 11 військових противника на Донеччині, інформують Патріоти України. Як йдеться у повідомленні ССО у Telegram у вівторок, 23 квітня, оператори FPV-дронів тактичної групи Медоїд 3-го полку ССО показали резул...