Не можуть жити у стані невизначеності: Експерт розповів про п'ять головних проблем жителів Донбасу (відео)

За словами експерта, люди на Донбасі розчаровані в Україні, яка не дає їм нічого.

Ілюстрація:Слово і Діло

Найбільша проблема жителів Донбасу - психологічна, тому що люди не можуть жити в стані невизначеності. Таку думку висловив президент Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу Сергій Гармаш в інтерв'ю для журналу Країна, передають Патріоти України.

Другою головною проблемою є економічна - робота і виживання.

"Проблема безпеки. В період війни люди не можуть відчувати себе в безпеці, особливо той, хто живе на околицях. Сюди входить і те, що держава не може нормально захищати своїх громадян. Тому вони не відчувають себе в безпеці і в кримінальному аспекті, в хаосі цьому", - зазначив Гармаш.

За словами експерта, є також гуманітарна проблема. "У плані не тільки поставки (гуманітарної допомоги - ред.), а й усвідомлення себе в цьому світі", - підкреслив він.

Крім того, за словами експерта, люди на Донбасі розчаровані в Україні, яка не дає їм нічого.

"Розчаровані в Росії. Не вірять в те, що ДНР і ЛНР можуть відбутися. Тепер в них самоідентифікація "житель нещасного Донбасу" усіма покинутого і відданого. Це дуже збиткова самоідентифікація, яка часто змушує людей йти на емоційні дії. Це тепер проблеми для всіх, хто їх оточує.

Коли люди не знають, у кого шукати захисту. Нереалізований патерналізм, і немає суб'єкта, за рахунок якого можна було б його реалізувати. Люди відчувають себе покинутими і не можуть чекати гарантій безпеки від кого", - зазначив Гармаш.

Також, він зазначив, що існує "проблема дітей", які ростуть на фальшивих ідеологічних установках.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...