Не підводьте пані Меркель, дайте їй спокійно виграти вибори: Піонтковський дав пораду Порошенку щодо нової зустрічі з Путіним

Політолог переконаний: на найближчій зустрічі "нормандської четвірки" не слід згадувати про неефективність мінських угод. За його словами, ця зустріч "потрібна пані Меркель" - "єдиному надійному другові України на Заході".

Зустріч "нормандської четвірки". Ілюстрація:Європейська правда

Під час нової зустрічі в "нормандському" форматі президента Росії Володимира Путіна можуть звинуватити в тому, що він - "бандит і вбивця". Таку думку Обозревателю висловив російський політолог, журналіст, політичний діяч Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

Він переконаний в тому, що президент України Петро Порошенко повинен взяти участь в переговорах. Політолог також порекомендував йому "не підводити пані Меркель" і не робити заяв про неефективність Мінських угод.

Піонтковський визнав: "Мінські угоди - це ненаукова фантастика". При цьому "єдиний позитивний елемент Мінських угод полягав у припиненні вогню і розведенні сторін. Але, на жаль, ця базова умова все частіше не виконується з ініціативи російської сторони, що вона, до речі, не приховує", - нагадав він. Політолог також зауважив, що російська сторона наполягала на "політичному врегулюванні" як умові припинення вогню, що фактично означало б "легітимацію цих бандитів, введення їх в політичне тіло України з метою розвалювати країну і блокувати європейський вектор розвитку".

Але "тепер уже ясно, що українська сторона ніколи на це не погодиться. А Росія ніколи не піде на передачу українського кордону і виведення своїх військовослужбовців і озброєння", - констатував він.

Разом з тим Піонтковський переконаний: на найближчій зустрічі "четвірки" не слід згадувати про це. За його словами, ця зустріч "потрібна пані Меркель" - "єдиному надійному другові України на Заході". "Сказати зараз про те, що Мінські угоди - фантастика, і ніякого резону в них немає, означає підвести пані Меркель під час її виборчої кампанії".

"Дайте їй спокійно виграти вибори, тим більше що тепер абсолютно ясно, чим вони закінчаться. Вони закінчаться створенням великої коаліції і великими змінами. Тому що міністром закордонних справ буде не кремлівський агент Штайнмаєр, а друг України, колишній голова Європарламенту Шульц. І ця коаліція Меркель-Шульц стане ще більш проукраїнською ", - спрогнозував політолог.

"А після виборів можна спокійно обговорити з Меркель слабкості сьогоднішніх Мінських угод і інший формат врегулювання ситуації", - переконаний він.

Піонтковський додав, що "складається нова сприятлива обстановка для інформаційно-пропагандистської роботи на користь позиції України", оскільки президент Франції "дуже скептично дивиться на дії Росії". "Більш того, йому не потрібно себе чимось обмежувати, і він буде висловлювати свою позицію більш активно", - припустив політолог.

Таким чином, Меркель, Олланд і Порошенко "можуть втрьох звинувачувати Путіна в тому ж, у чому його звинувачував сенатор Маккейн - що він бандит і вбивця", - сказав політолог.

"Думаю, там йому доведеться досить незручно", - зауважив він.

Піонтковський також не очікує, що на новій зустрічі на Порошенка будуть тиснути, як це було раніше. У цьому контексті він нагадав про те, що "на останньому саміті вже ніякого тиску на українську сторону не було. Там було одностайне засудження Путіна в порушенні базових умов Мінських угод".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...