"Не уподібнюймося аборигенам! Хай ЄС не ставить нам ультиматуми й не перетворює Україну на сировинний придаток" - Москаль

Голова Закарпатської області прокоментував заяву Жан-Клода Юнкера про виділення Україні допомоги в обмін на скасування заборони на експорт необробленої деревини.

Геннадій Москаль. Фото:UA- Reporter.com

"Учора, 24 листопада, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Україна в найближчі тижні скасує заборону на експорт необробленої деревини. У відповідь на це ЄС готовий надати нам останній транш фінансової допомоги – 600 мільйонів євро." Про це пише у своєму Facebook очільник Закарпаття Геннадій Москаль, інформують Патріоти України, продовжуючи:

Хочу сказати з цього приводу кілька слів, як керівник єдиної області в Україні, лісистість якої займає більше половини території, єдиної області, яка не продає в Європу ні паливну, ні ділову деревину.

Може, тоді вивеземо з цієї країни все, що має хоч якусь цінність, продамо за копійки, а самі залишимося голі й босі в центрі Європи? Про 600 мільйонів євро допомоги через півроку всі забудуть, а вирубані й продані за копійки Карпати стануть національною ганьбою на довгі роки.

Тому нехай європейські партнери не ставлять нам ультиматуми й не перетворюють Україну на сировинний придаток. Я особисто буду просити нардепів від Закарпаття не голосувати за скасування мораторію на вивезення необробленої деревини за кордон.

Не уподібнюймося аборигенам, у яких колоністи за скляні цяцьки виманювали землю, а доведемо, що ми європейська нація, яка має свій гонор і береже національні багатства!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...