Не з Україною: Кремль розпочав підготовку до великої війни, - Фельгенгауер

Відучора Росія почала розгортання сил і засобів для великої війни з Туреччиною.

Алеппо. Фото: voskanapat.info.

"Зі вчорашнього дня РФ почала розгортання сил і проводити військові навчання в Чорному і Каспійському морях. Бої біля сирійського міста Алеппо серйозно загострилися, внаслідок чого мирні переговори стосовно сирійського конфлікту, що ледь стартували в Женеві, припинені. Війська Башара Асада за підтримки ВПС РФ продовжили успішний наступ в напрямку кордону з Туреччиною", - написав російський журналіст Павло Фельгенгауер у блозі на НВ, передають Патріоти України.

Про взяття Алеппо урядовими силами поки мова не йде. Щоб взяти місто, його потрібно зрівняти з землею. Там може бути облога, яка триватиме багато місяців, а то й років, перетворивши Алеппо на місцевий «Сталінград». В місті залишається кілька сотень тисяч жителів і багато повстанських сил. Останні просто так звідти не підуть: вони оточені на багатьох напрямках. Якщо вони вийдуть на відкриту місцевість, то їх просто знищать. Теоретично ймовірність того, що повстанці самі втечуть з Алеппо, звичайно, залишається, однак вона є незначною. Повстанці вже оголосили, що не збираються покидати місто.

Оскільки хорошої піхоти у проасадівських сил дуже мало, то це буде тривала і кривава облога: другий Грозний або навіть щось більш серйозне. Щоб не допустити тотальної гуманітарної катастрофи, будуть втручатися зовнішні сили. Існує ймовірність, що західні сили або турки захочуть звільнити захоплених повстанців або прорубати туди гуманітарний коридор. Це, в свою чергу, буде загрожувати розв'язанням більш серйозного конфлікту, в тому числі - початком загальноєвропейської війни.

До цього вже йде підготовка. Відучора Росія почала розгортання сил і засобів для великої війни з Туреччиною. Проходять військові навчання в Чорному і Каспійському морях, війська Південного військового округу РФ в рамках раптової перевірки приведені рішенням Володимира Путіна в повну бойову готовність. І правильно запевнили український Генштаб, що подібна активність російських військових націлена не проти України. Каспійська флотилія не має прямого відношення до України, і стріляти крилатими ракетами з акваторії Каспійського моря по Україні ні до чого. Тим більше, що в Україні зараз розгортається урядова криза, тому в Москві, напевно, вирішили зачекати: раптом країна сама розвалиться.

Російські військові чекають перемоги на півночі, а потім, можливо, і на півдні Сирії, чим буде забезпечено вихід проасадівських сил на кордоні з Туреччиною. Як на це відреагує сама Туреччина, ніхто не знає. Виходячи з цього, РФ розгортає сили на випадок зіткнення з турками безпосередньо у великому збройному конфлікті.

Внутрішньосирійські мирні переговори поки не мають сенсу. Мають відбутися переговори між Заходом і Москвою, а, можливо, також і Анкарою. Потрібен тиск, потрібно шукати мирний вихід із ситуації, щоб уникнути великої війни. Не можна просто сидіти і чекати, дивлячись на муки обложеного Алеппо. Зрештою, це призведе до зіткнення, причому дуже поганого - загроза ескалації дуже велика.

На яких умовах Росія готова піти на мирне врегулювання конфлікту, стане зрозуміло лише в ході переговорів. Можна згадати кризу 1973 року на Близькому Сході, коли Росія і США активізували свої сили у регіоні (ситуація була дуже схожа на сьогоднішню) і лише потім почали переговори. Але для того, щоб домовлятися, потрібно вирішити, де хто знаходиться.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...