"Неадекват, як дурень. Як кажуть, без царя в голові": Ветеран АТО розповів, якою була Надія Савченко до війни на Донбасі (відео)

На думку колишнього бійця 95-ї ДШБ ЗСУ скандальній нардепу разом з Рубаном навряд чи вдалося б влаштувати переворот за участю військових.

Надія Савченко. Фото:Україна молода

Заарештована за підозрою у підготовці теракту в центрі Києва нардеп Надія Савченко відзначалася дивною поведінкою ще задовго до війни на Донбасі та всіх останніх подій. Разом із тим, навряд чи їй та переговорнику Володимиру Рубану вдалося би влаштувати якийсь переворот за участю військових. Таку думку висловив в інтерв'ю Апострофу ветеран АТО, військовослужбовець 95 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ (2014-2015) Євген "ЖОРА" Турчак, інформують Патріоти України.

Про дивну поведінку Надії Савченко

Савченко – це людина без царя в голові, як-то кажуть. У 2004 році я служив у Болграді. Це була строкова служба у розвідувальній роті, 2003-2004 роки. На базі нашої розвідроти готувалася ротація в Ірак. Туди з’їжджалися контрактники з усієї України. Вони робили марш-кидки з нами, ми їх готували на базі нашої роти, вони готувалися змінити тих, хто там вже був.

От серед цих контрактників була і Надя Савченко. Я вже не пам’ятаю, скільки точно тривала ця підготовка, але з усіх 300 людей я запам’ятав двох – Савченко і Серьожу, який хотів її... Тобто аж двох людей із трьохсот. Були плітки, що щось там таки вдалося, бо в казармі за місяць нічого не вийшло – вона в нього стільцями кидалась. Таке.

Вона заходила у зброярню (я тоді зброю видавав на полігоні, їм треба було марш-кидок робити). В неї по штату був АКСУ (автомат Калашникова, - ред), вона повинна була бути медиком за штатним розписом.

Як відбувається видача зброї на стадо в 300 людей? Потрібно все робити дуже швидко, це армія: зайшов, розписався і так далі. В мене вже голова як баняк, бо маю стежити, щоб кожна з цих "мавп"-контрактників поставила підписи (там було багато цивільних, які от-от підписали контракт). І тут заходить Савченко: "Мені СВД" (снайперську гвинтівку Драгунова, - ред). Я кажу: "Тобі АКСУ – і ти швидко звідси виходиш".

А вона: "Мені СВД!" - і сідає на мій стілець чергового. Стоїть 150 людей, а вона чекає, поки я їй видам СВД. Я пояснюю, що я – солдат строкової служби, мені треба видати тобі зброю, за яку я відповідаю, бо прийняв її. За штатним розписом, я повинен дати тобі АКСУ. Ми сперечалися хвилин 30. Приходить командир роти і каже: "Жора, дай їй СВД". Ну, видав їй СВД.

Тобто людина була неадекватна ще тоді. Можна навести дуже багато прикладів неадекватної поведінки. Вона не якась там біла ворона чи по-іншому мислить, я таких знаю, в нас теж такі були. Це просто неадекват, як дурень.

Про те, чому Савченко не вдалося би підбурити військових на заколот

Щодо Савченко з Рубаном, то за ними точно ніхто не піде. Навіть з того ж "Айдару". Коли вона ще сиділа в Росії, айдарівці захищали її, казали: "Наша Надя Савченко". А коли її випустили, й вона почала говорити, то хлопці навіть почали спільні з нею фото видаляти, щоб ніхто не побачив. Із пересічних людей, як кажуть політики, за нею ніхто не пішов би. Хіба що за гроші, в такому разі, думаю, пішло би багато.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...