"Нелегал з Лондона потрапив в українську армію": Українець з британським громадянством відчайдушно воює на передовій, - волонтер

Дар'я Бура розповіла історію справжнього українського патріота, який є мешканцем Лондона, але пішов воювати у зону АТО

Фото: "Фейсбук"

Волонтер Дар'я Бура на фейсбук-сторінці "Повернись живим" написала про лондонського українця, який наразі служить в зоні АТО. За рік Тимофій (Тім) побував не в одній гарячій точці - Красний Лиман, Мар’їнка, Авдіївка, тепер Зайцеве. Про це повідомляють Патріоти України.

"Британський підданий", "боєць королеви Великобританії", "Лондонська армія". Спочатку я не розуміла, чому бійці "стібуть" свого колегу такими жартами. Аж поки командир взводу не пояснив, що Тім – лондонський українець.

Шістнадцять з половиною років тому Тимофій поїхав по звичайній туристичній візі в Великобританію. І вийшло так, що залишився там працювати. Зрозумів, що в Україну немає сенсу повертатися, бо знайшов хорошу роботу. Згодом, вся його родина опинилася в Лондоні – мама, брат, сестра. Діти брата вже повноцінні громадяни Великобританії, бо народилися там.

Три роки тому Тім повернувся в Україну для того, щоб зробити українське громадянство. Зібрав всі документи. Кілька разів мотався в Лондон і назад. Але в черговий раз виїхати не вдалося... пробув в Україні довший час, ніж можна по закону.

"Нелегал з Лондона потрапив в українську армію", - жартують хлопці.

Про те, що понад рік вже служить в армії на самій передовій Тимофій не шкодував жодного разу. Хоча за рік побував не в одній гарячій точці – Красний Лиман, Мар’їнка, Авдіївка, тепер Зайцеве. Спочатку був у складі 91 інженерно-саперного полку, зараз у 53 бригаді. Чекає на демобілізацію. Говорить, що хоче назад у Лондон. Там у нього родина…

Тім – чудовий приклад того, що любов до країни не просто виховується. Вона є всередині від народження. Хіба не міг він – житель Лондона, знайти відмазку від війни, яка зовсім не вписується у його плани на життя. Та запросто! Його і рідні відмовляли, а потім вже змирилися і їм нічого інакшого не залишилося, як підтримати його рішення.

В Зайцево Тимофій служить у найкрайніших окопах, перед якими поле, і посадка з сєпарськими бліндажами, де через бінокль видно, як вони дивляться за нашими бліндажами у свої біноклі.

Фото: Lena Baran", - пише волонтер.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...