"Несподівано виявилося, що Петров і Боширов відомі не тільки Путіну, але і Вікторії Скрипаль, постійній учасниці всіляких шоу Кремля", - журналіст

Лондон чекатиме чергової дурості росіян, а потім викладатиме інформацію, яка цю дурість спростовує.

Боширова та Петрова знає забагато "потрібних" людей? Фото: Комсомольская правда.

"Володимир Путін, який ще нещодавно вдавав, що він вище британських інсинуацій, вирішив за необхідне особисто втрутитися в ситуацію. Під час пленарної сесії Східного економічного форуму президент Росії розповів, що владі відомі люди, чиї фотографії було опубліковано під іменами Олександр Петров і Руслан Боширов: «Ми, звичайно, подивилися, що це за люди, і знаємо, хто вони такі. Ми їх знайшли. Нічого там особливого і кримінального немає, запевняю вас», - пише російський оглядач Олександр Гольц у своїй статті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Водночас Путін запевнив, що це «цивільні, звісно», люди. А далі звернувся до «Петрова» і «Боширова» майже з проханням: «Я хочу до них звернутися, щоб вони почули нас сьогодні. Нехай вони прийдуть куди-небудь, ось до вас, у засоби масової інформації. Сподіваюся, що вони самі з'являться і самі про себе розкажуть». Водночас залишилося загадкою, чи то він за звичкою увімкнув дурника, зображуючи, що у вільній Росії хтось може проігнорувати путінські рекомендації, чи то головні фігуранти, тверезо оцінивши свої життєві перспективи, вирішили сховатися і від російської влади.

Ще й більше, виявилося, Петров і Боширов відомі не тільки Путіну, але і Вікторії Скрипаль, постійній учасниці всіляких шоу, які влаштовують російські пропагандисти, щоб довести, що вся історія з отруєнням «Новачком» — британська провокація. Ця тітка, котра активно заробляє на отруєнні родичів, вже розповіла таке: «Через свої джерела я знаю, що це прості люди. Робота Петрова навіть не пов'язана з держслужбою». «Якщо Руслан (Боширов) ще схожий у житті й на паспорті на фотографію (яку опублікував Скотланд-Ярд), то Петров "навіть поруч не стояв" зі своєю фотографією. Навіть більше, за моїми даними, Олександр Петров не перебував у цей час у Великобританії», — поділилася Вікторія Скрипаль знанням, яке незрозуміло звідки з'явилося. Можна припустити, що вищезазначені «джерела» — працівники спецслужб, які проводили з тіткою тренінги, під час яких вона випадково побачила головних фігурантів.

Не так уже й складно передбачити, що буде потім. Логічно пов'язати зібрані британцями дані і не зізнатися при цьому в організації вбивства досить важко. Двоє людей, які пред'явили під час отримання візи банківські рахунки на тисячі фунтів, після прибуття в Лондон оселилися удвох в одному номері найдешевшого готелю. Водночас весь візит до Британії звівся до двох поїздок у Солсбері, де і було скоєно злочин. А треба ще пояснити наявність квитків на кілька зворотних рейсів.

Тепер британські порфирії петровичі будуть з бридливою цікавістю спостерігати за російськими потугами пояснити все це. Лондон чекатиме чергової дурості, а потім викладатиме інформацію, яка цю дурість спростовує. Дозволити обвинуваченому самому заплутатися в незліченних взаємовиключних поясненнях — класична тактика будь-якого слідчого.

Варіантів у Москви небагато. Найімовірніше, будуть пред'явлені якісь люди, які скажуть: «Я не я, кінь не мій». А іменами нашими і фотографіями, мовляв, підступно скористалася британська розвідка.

Приблизно так вже пояснює те, що сталося, якийсь Олександр Сергійович Петров, співробітник томського фармацевтичного НВО «Віріон», який входить до складу ФДУП «НВО Мікроген» і виготовляє імунобіологічні препарати, і виявився кілька днів тому. Простий співробітник НВО «Мікроген» Олександр Петров заявив: «Я нічого не знаю про це і до історії зі Скрипалями не маю жодного стосунку. Це повний збіг: я не те, що в Лондон, я навіть до Алтаю не можу доїхати». Якщо так, то залишається тільки здогадуватися, чому «Петрова» не випускають на публіку, чому він заявляє, що повинен «подумати» кілька днів перед приходом у ЗМІ. Очевидно, тому що така версія не знімає питання, хто ті двоє, які вилетіли 2 березня рейсом «Аерофлоту» SU2588 за закордонними паспортами серії «65», чиї номери відрізнялися лише останньою цифрою. Нехай зловмисники використовували імена невинних законослухняних громадян. Але ж анкети під час звернення по закордонні паспорти вони заповнювали? Хтось перевіряв повідомлені ними дані, хтось спілкувався з ними?

Ще гірше, якщо публіці представлять «цивільних» людей, які реально виїжджали до Англії (а до цього ще два десятки разів у Женеву та інші європейські міста). Найняли, мовляв, мужиків перевозити або навіть закуповувати щось важливе для замовника. Хоча б ті колекційні монети. Не дарма ж «Петров» і «Боширов» простирчали деякий час біля дверей нумізматичного магазину в Солсбері. Але для цього необхідно по-швидкому створити легенди, підготувати свідків — однокласників, товаришів по навчанню в інститутах, товаришів по службі. І ці легенди повинні витримати перевірку незліченних журналістських команд, що більш ніж сумнівно.

У цьому випадку, найімовірніше, фігуранти повідомлять на камери журналістів, навчених не ставити зайвих запитань, свої безглузді версії, а потім зникнуть. А російська влада з невинним виглядом заявить, що в нашій демократичній державі приватне життя громадян — це святе. Пригадується, так само в Міноборони пояснювали відмову в публікації прізвищ солдатів, загиблих унаслідок дідівщини. Однак якщо не брати до уваги запійних глядачів російського ТБ, такі пояснення ніякого не переконають. Таким чином, Москва вступила в гру, під час якої буде приречена нагромаджувати одну брехню на іншу...".

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...