"New York Times давно перетворилося на смітник. Поширення такої інформації вигідне РФ" - генерал СБУ про ракетний скандал з "Південмашем"

Автор статті в The New York Times висловив лише свою особисту думку, не підкріплену конкретними доказами.

Ілюстрація:Новое ВремяЖодних звинувачень на адресу України в доповіді, на яку посилається автор статті The New York Times про постачання українських ракетних технологій КНДР, немає. Про це виданню Гордон заявив колишній український розвідник і аналітик, виконувач обов'язків начальника Головного управління розвідки СБУ у 2003 році генерал-майор Петро Копка, передають Патріоти України.

"Стаття The New York Times про нібито постачання в Північну Корею українських ракетних технологій посилається на доповідь Майкла Еллемана – американського фахівця з ракетних питань у Міжнародному інституті стратегічних досліджень. Але в доповіді Еллеман узагалі ні в чому не звинувачує Україну, а лише пояснює походження і розвиток певних технологій із часів СРСР. До того ж він вказує саме на російський "Енергоатом", який може бути причетний до випробувань ракети у КНДР", – зазначив Копка.

Він наголосив, що останнім часом США активно вивчають ситуацію в Північній Кореї.

"Чому в принципі з'явилася ця доповідь? Та тому, що різко загострилася ситуація навколо КНДР, американці стали бити у всі дзвони, готувати доповіді та аналіз історії питання, щоб максимально підтримати свій зовнішньополітичний курс і запропонувати адміністрації президента США конкретні кроки.

Спусковим гачком стала стаття в німецькому Deutsche Welle американського інженера-ракетобудівника про те, що Північна Корея не змогла б самостійно зробити такий прорив у випробуваннях ракет без допомоги іноземної держави. Причому німці самі вказали, що північнокорейці відстрілювалися ракетами старого радянського зразка", – підкреслив співрозмовник.

За його словами, автор статті в The New York Times висловив лише свою особисту думку, не підкріплену конкретними доказами.

"У статті The New York Times журналіст робить власні, не підтверджені фактами, висновки з доповіді американського експерта і ледь не звинувачує Україну і наш "Південмаш" у постачаннях північно-корейському режиму ракетних технологій. Вибачте, The New York Times давно перетворилося на смітник. Висновки видання висмоктані з пальця, це не об'єктивна, а жовта стаття, що нагадує класичну операцію спецслужб "відволікання на непридатний об'єкт" – замести сліди і пустити помилковим слідом", – заявив Копка.

На його думку, поширення такої інформації вигідне РФ.

"Кому вигідна така інформаційна спецоперація? Звичайно ж, нашому північно-східному сусіду! Росія вступає в чорну для себе смугу: жорсткі санкції з боку Заходу, наближуваний суд щодо збивання рейсу МН17, погіршувальне економічне становище всередині країни. Зверніть увагу, ситуацію з КНДР зараз розрулюють тільки США і Китай, а Росію до переговорів навіть не допускають. Як думаєте, чому? Американці не залучають Кремль до врегулювання ситуації навколо КНДР. Очевидно, знають, звідки там з'явилися ракетні технології", – резюмував співрозмовник.

Як повідомлялося раніше, 14 серпня видання The New York Times написало, що успішність випробувань північнокорейських ракет можна пояснити тим, що їх оснащують двигунами із заводу "Південмаш" у Дніпрі, історично пов'язаного з російським виробництвом ракет.

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов назвав провокацією інформацію про постачання Північній Кореї українських ракетних технологій.

Прес-служба "Південмашу" спростувала постачання КНДР ракетних двигунів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...