Незважаючи на погрози Москви: Експерт пояснив, чому Росія не зможе поховати український газовий транзит

"В кінці 90-х екс-глава "Газпрому" Рем Вяхірєв пафосно заявляв, що як тільки "Газпром" введе в експлуатацію газопровід "Ямал-Європа", "ми вирубаємо Україну по транзиту". Газопровід функціонує, Вяхірєва нема на цьому світі, Україна продовжує транзит газу.

Ілюстрація:Корреспондент.netНезважаючи на посилення погроз Москви позбавити Київ грошей від транзиту російського газу в Західну Європу, не варто ховати українську газотранспортну систему. Про це експерт з енергетичних питань, президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Михайло Гончар розповів на чаті в Главреде, інформують Патріоти України.

"В кінці 90-х років колишній (вже покійний) глава "Газпрому" Рем Вяхірєв пафосно заявляв, що як тільки "Газпром" введе в експлуатацію газопровід "Ямал-Європа", "ми вирубаємо Україну по транзиту". "Ямал-Європа" функціонує, Вяхірєва немає на цьому світі, Україна продовжує транзит російського газу, незважаючи на те, що "Газпром" побудував ще "Блакитний потік", "Північний потік" і загрожує налаштувати додаткові "потоки", - розповів експерт з енергетичних питань.

"Звичайно, транзит через ГТС України зменшився вдвічі, але я б не поспішав ховати український транзит як такий. Сучасні "безтранзитні заяви" "Газпрому" належать до тієї категорії, що і пафосні заяви Вяхірєва в кінці минулого століття", - наголосив Гончар.

Коментуючи питання про перспективи України як держави до травня 2017 року, Михайло Гончар зауважив: "Пам'ятаю, в 1993 році на одній з міжнародних конференцій в Києві один авторитетний експерт стверджував, що Україна як держава протримається максимум до 1995 року. А в 1995 році буде остаточно з'їдений весь ресурсний потенціал, який дістався країні від СРСР, і Україна впаде ".

"Як бачимо, нічого такого не сталося. Не станеться і в травні 2017 року. Подібні сценарії спеціально вкидаються в інформпростір України і Європи з метою додаткової дестабілізації ситуації, що цілком відповідає технологіям ведення "гібридної війни", - резюмував експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...