Ніякої любові між Москвою і Вашингтоном нема і не буде, - експерт

Рекс Тіллерсон на прес-конференції за підсумками візиту в Москву заявив, що поки Росія не виконає Мінські угоди, доти санкції не будуть скасовані.

С.Лавров і Рекс Тіллерсон. Фото: РИА Новости.

Відвідини Тіллерсоном Москви показали, що ніякої любові між Москвою і Вашингтоном не відбувається. Путін далі буде клеїти дурня і вдавати, що "іх там нєт", тобто робити вигляд, що він не розуміє, хто організував ту газову атаку у Сирії, а, крім того, може звинувачувати США в організації подібних атак, щоб скинути легітимного президента. США, можливо, діятимуть жорсткіше, хоча хто зна. Так пише на своїй сторінці в Фейсбук журналіст Юрій Луканов, повідомляють Патріоти України, і цитують далі:

Схоже на те, що в них нема плану чіткого дій в цьому напрямку. Вони типу вдарили, а там подивляться як далі події розвиватимуться.

Країни великої сімки одностайно підтримали удар США по сирійській авіабазі, але не домовлися щодо подальших санкцій проти Москви. А на Кремль словесні аргументи не діють. Лише кулак. Але США поки що уникають прямої конфронтації з Москвою.

Позитивна інфомація для нас: поки Росія не виконає Мінські угоди, доти санкції не будуть скасовані. Про це сказав Тіллерсон на прес-конференції за підсумками візиту.

Але нам не варто розслаблятися, бо напередодні Тіллерсон на великій сімці запитав, чому платники податків США мають перейматися проблемами України, де сепаратисти відкололи частину території. На це він отримав відповідь, що американські платники податків зацікавлені в стабільній Європі.

Втім, сама постановка питання з його боку свідчить про те, що він, як орденоносець російського ордену "Дружби народів", не позбавився русофільства і якби раптом ситуація якось змінилася, то він особисто здав би Україну Кремлю. Йому не дозволяє це зробити американський істеблішмент, який має консенсус щодо цього питання.

Ну і демократи почали критикувати Білий дім, бо, на їхню думку, непослідовність Трампа спонукала Асада до газововї атаки, адже Тіллерсон недавно заявив, що долю Асада має вирішити сирійський народ, чим нібито повернув Асаду впевненість у собі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ключові сигнали від Заходу для України після виборів у Росії, - політолог

понеділок, 18 березень 2024, 23:30

"Сьогодні важливий день, у ньому можуть бути сигнали того, як буде розгортатися ситуація навколо війни. Бо сьогодні світ має відреагувати на путінський фарс під назвою вибори", - пише політолог Віктор Андрусів у своєму Телеграм-каналі, передають Патріо...