Новий Радянський Союз помер: Як Росія знищила свою останню надію на повернення СРСР, - Портников

15 травня в Росії вступив в силу прикордонний контроль щодо громадян третіх країн, які прибувають з Білорусі або відлітають туди.

Російсько-білоруський кордон. Фото: Дзеркало тижня.

Останній "доказ" існування ефемерної Союзної держави Росії і Білорусі - відкритий кордон - став історією. Росія запровадила прикордонний контроль на авіаційному кордоні з Білоруссю, перевела рейси з Мінська до міжнародного сектору російських аеропортів. Так пише у своєму блозі журналіст і публіцист Віталій Портников, передають Патріоти України.

До цього рішення приліт в Москву з Мінська нічим не відрізнявся від прильоту з Санкт-Петербургу або Калінінграду. Іноземці, які прилітали до Москви або інших російськіх міст з білоруської столиці, проходили прикордонний контроль в Мінську і користувалися внутрішнім сектором аеропортів.

Росіяни або білоруси взагалі не зустрічалися з прикордонниками. Тепер все буде інакше.

Пред'являти паспорти доведеться всім. Формально прикордонний контроль торкнеться тільки громадян «третіх країн», але як відрізнити жителя Росії або Білорусі від українця або поляка, якщо він не покаже паспорт? Таким чином, вилетіти з Росії без попереднього контакту з представниками російських спецслужб не вдасться нікому.

Зміниться ситуація і для тих українських громадян, хто всупереч почуттю самозбереження продовжує літати в Москву та інші міста країни-агресора. Їм доведеться проходити прикордонний контроль двічі. У Мінську і Москві.

І таким чином, дозвіл в'їхати до Білорусі ще не означатиме дозволу в'їхати до Росії або уникнути можливості затримання прямо в аеропорту. Думаю, кількість українських заручників у російських в'язницях почне збільшуватися.

Але це деталі, які не можуть відволікти уваги від головного - повного відновлення останнього внутрішнього кордону в колишньому Радянському Союзі, від якого вдалося відмовитися після 1991 року.

Це - чудовий доказ того, що ніякої пострадянської інтеграції - незважаючи на гучні заяви її учасників - не буде. І нового Радянського Союзу - як би він там не називався - не буде також. Той, хто говорить інше - безсовісний брехун. І цього брехуна потрібно просто тепер відправити на російсько-білоруський кордон. Погуляти без паспорта.

Те, що російсько-білоруське розлучення відбувається якраз на тлі українського «безвізу» з Євросоюзом - вдвічі приємно. Українці зробили правильний вибір.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...