Низка порад про те, як правильно пити воду протягом дня

​Наше тіло майже на 80% складається з води. Вона бере участь у всіх життєвих процесах організму.

Ці правила допоможуть правильно пити воду, щоб тіло працювало як годинник, інформують Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

1. Вода вранці.

Під час сну в організмі відбувається багато важливих процесів, які використовують запаси води. Тільки з диханням людина втрачає до 800 мл води за одну ніч. Тепер ці запаси необхідно поповнити.

Поки людина спить, в клітинах, тканин, органів, систем накопичуються відходи, велика їх частина осідає в кишечнику. Саме тому важливо випити кілька стаканів води відразу після пробудження, пише sunny7.ua.

2. Пити перед їжею.

Для травлення організм використовує багато ресурсів. Потрібна енергія для вироблення слини, шлункового соку і різних ферментів. Тому бажано випивати одну-дві склянки води за півгодини до прийому їжі, щоб стимулювати всі ці важливі процеси і спростити їх.

3. Пити через 2 години після їжі.

Вода розбавляє шлунковий сік і ферменти, ускладнюючи процес травлення. Тому бажано пити воду через 1,5-2 години після прийому їжі.

4. Пити під час спортивних тренувань.

Активна фізичне навантаження використовує запаси води в організмі. Ми втрачаємо їх з потом і диханням. Тому важливо пити під час тренувань чисту негазовану воду і робити це протягом години після тренування.

5. Чай, сік та інше - не вода.

Напої, які ми випиваємо протягом дня, не можна вважати за воду, яка потрібна нашому організму щодня в кількості приблизно 2 л. Йдеться тільки про чисту питну воду, яку клітини використовують для своєї життєдіяльності. Тому крім зеленого чаю, відвару з ягід і свіжих соків необхідно вживати приблизно 2 л чистої води в день.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...