О мистической роли "рояля в кустах": Бірюков показав, як ЗСУ використовують "Стугни" на фронті (фото)

У 2016 році, за словами Бірюкова, 46-а десантно-штурмова бригада отримала близько 50 ракет, "а зараз з дня на день чекають ще й додатковий тренажерний комплекс", наголосив радник президента.

Фото:facebook

На передньому краї оборони сил АТО на донецькому напрямку фронту війська мають у своєму розпорядженні протитанкові ракетні комплекси Стугна-П - на випадок спроб бронетехніки гібридної армії РФ піти на прорив. Про це у себе в Facebook повідомив радник президента Юрій Бірюков, передають Патріоти України.

Бірюков виклав без прив'язки до місцевості кілька відповідних фотографій.

"В январе 2015 года меня занесло в Водяное в момент ожидания танкового прорыва сепаров через Пески. Комбат злобно материл мою неосмотрительность, бойцы пытались подбадривать себя, но страх... липкий... как чертов зимний туман. Чем и как отбиваться от танков - не знал и не понимал никто. Ну да, РПГ. Ага. Верим и боимся.

В январе 2017 года, те же края, те же офицеры (ну, только уже с повышением). "Сергеич, идем покажем тебе погреб!" - и хитрые подмигивания.

Посреди мешков с овощами и ящиков с консервами уютно примостился оператор ПТУРа. Эпичненько, ага. Натюрмортнистичненько, я бы сказал. И довольные выражения лиц, приготовивших сюрприз для желающих погрюкать гусеницами. Просматривается весь сектор ответственности, комплекты ракет заготовлены, пусковые надежно замаскированы. Война XXI века - оператор сидит в кресле, ждет, посербывая 3-в-1. Надо только кресло более эргономичное.

За прошлый год бригада получила полсотни ракет для своих пусковых, а сейчас со дня на день ждут еще и дополнительный тренажерный комплекс. Полсотни ракет. Одна бригада.

И да, я ведь понимаю - так не везде. Далеко не везде. Но я еще и понимаю, что "пока"", - розповів про побачене помічник міністра оборони.

Протитанковий ракетний комплекс Стугна-П призначений для знищення бронетехніки, захищених об'єктів (типу бункер, ДОТ, дзот) і малошвидкісних цілей, які низько летять (вертольотів і безпілотників). ПТРК був розроблений державним КБ "Луч" в 2010 році. Базова версія складається з встановленої на тринозі пускової установки, контейнера для ракет, приладу наведення і пульта дистанційного керування, який дозволяє операторові робити пуск на відстані.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Немає механізмів повернути українців із-за кордону, кожна країна буде захищати свої інтереси - Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:53

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава може допомогти повернути чоловіків призовного віку в Україну, про це ж обіцяли подумати і в Литві. Проте в Німеччині заявили, що чоловіки можуть залишаться в країні навіть з недійсним па...

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...