Обережно: На YouTube вірус! Що потрібно про нього знати

Продукт кіберзлочинності збирає логіни та паролі користувачів.

Ілюстрація. Фото: KakProsto

Новий небезпечний вірус краде у користувачів логіни, паролі та іншу конфіденційну інформацію, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт антивіруса Dr.WEB.

Шкідлива програма, виявлена на відеохостингу YouTube, здатна заражати комп'ютери під управлінням ОС Microsoft Windows. "Виявлено кілька модифікацій, які детектуються також під найменуванням Trojan.PWS.Stealer.23198. Написана на мові Python", - наголошується в заяві.

Помічені випадки, коли троянець поширюється через сервіс Яндекс.Диск. Посилання на файли публікувалися у вигляді коментарів до відеороликів на YouTube. Сама ж програма поширюється у вигляді саморозпаковуючого RAR SFX. Викрадена інформація зберігається в окремій папці, після чого упаковується в архів і разом з даними про місце знаходження зараженого пристрою передається на сервер зловмисників.

На інформаційному пристрої вірус збирає файли Cookies, логіни і паролі різних браузерів, а також знімки екрана і файли з робочого столу Windows.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Гірський хребет з демонтованих будинків посеред міста": Як виглядає окупований Маріуполь на супутникових знімках

вівторок, 19 березень 2024, 12:55

У тимчасово окупованому Маріуполі російські загарбники звезли величезну купу будматеріалів з демонтованих будинків та утворили новий «гірський хребет» посеред міста. Про це повідомив радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко у Телеграм, п...

Знищення бронетехніки армії РФ: Російські добровольці показали нове відео боїв на Бєлгородщині

вівторок, 19 березень 2024, 12:44

Бійці "Російського добровольчого корпусу", які воюють проти кремлівського режиму в РФ, опублікували 19 березня нове відео боїв у Бєлгородській області. Відповідний ролик з’явився в телеграм-каналі РДК, передають Патріоти України. Російські добровольці ...