Оголошене терористами "перемир'я" - лише пропагандистська гра для високих закордонних гостей, - Фесенко

Політолог Володимир Фесенко вважає, що дата, обрана терористами як точка відліку, не є випадковою

Фото: realgazeta.com.ua

Український політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента", Володимир Фесенко у своєму блозі розповів про пропагандистські ігри ватажків окупованого Донбасу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "ТСН".

"Оголошене ватажками терористичних "ЛНР" та "ДНР" перемир'я – пропагандистські ігри і нічого більше. Ватажки терористичних "ЛНР" та "ДНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницький заявили, що припиняють вести вогонь з 00:00 15 вересня. Це було би хорошою новиною – якби не одне велике "але". Справа в тому, що подібні односторонні перемир'я з боку сепаратистів – це завжди пропагандистська гра. Суто пропагандистська. Згадаймо домовленості щодо режиму тиші з 1 вересня, які були досягнуті під час засідання Трьохсторонньої контактної групи в Мінську наприкінці серпня. Перші дні повного припинення вогню не було. Як казали коментатори, в тому числі офіційні, "в основному", "в цілому" бойовики дотримувались перемир'я. Перші дні вересня українські позиції обстрілювались приблизно 10 разів на добу, наступного тижня вже близько 20 разів на добу, починаючи з 9 вересня, не менше 30 разів на добу, вчора – 56 разів. Дуже красномовна статистика. Тому виникає питання: якщо бойовики не виконували узгоджене всіма сторонами перемир'я з 1 вересня, де гарантія, що це вони дотримуватимуться цього?

На користь версії, що заяви Захарченка і Плотницького щодо припинення вогню є не більше ніж пропагандистською грою, свідчить і дата, яку вони обрали за точку відліку – 15 вересня. По-перше, вже 18 вересня мають відбутися вибори до Держдуми Росії. Вочевидь, Кремль хоче позбутися на певний час, скажімо так, негативного тла на південних кордонах Росії. По-друге, сьогодні з візитом до України прибувають міністри закордонних справ Німеччини і Франції. Скидається все на те, що Росія намагається використати оголошене ватажками так званих "ЛНР" та "ДНР" як демонстрацію того, що сепаратисти не хочуть воювати, що вони нібито миролюбні.

Скажу більше, у понеділок, коли міністр закордонних справ Павло Клімкін брав участь в одному телевізійному ефірі, натякнув, що планується поїздка міністра закордонних справ Німеччини в зону конфлікту. Вже відомо, що до Франка-Вальтера Штайнмаєра приєднається і його французький колега Жан-Марк Еро, і вони відвідають Краматорськ та Слов'янськ на Донеччині. Тому, швидше за все, це перемир'я – для високих закордонних гостей, аби продемонструвати їм, що все гаразд, що сепаратисти не воюють. Наостанок нагадаю, таких односторонніх перемир'їв, які ініціювали бойовики, було вже багато. І всі вони, на жаль, завершувались однаково – відновленням обстрілів українських позицій", - пише експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Проста викладачка медичного коледжу: У матері топ-чиновника СБУ знайшли елітну нерухомість (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:16

Мати голови економічного управління СБУ Анатолія Лойфа, яка працює звичайною викладачкою закарпатського медичного коледжу, несподівано "заробила" понад 1 мільйон гривень і стала власницею елітної нерухомості. Про це пишуть журналісти "Слідство.Інфо", п...

Куди зник Рустем Умеров?: У наказі Міноборони знайшли дивну деталь (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:04

В нещодавно підписаному законі про затвердження Змін до Положення про військово-лікарську експертизу знайшли дивну деталь, підписав цей закон не Міністр Оборони. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Верховної Ради України. Мережа н...