"Організатори довіри не викликають" - волонтер засумнівався у чесності блокади ОРДЛО

Родіон Шовкошитний наголосив, що на деяких учасників акції заведені кримінальні провадження.

Учасники блокади ОРДЛО. Ілюстрація:UAinfo

В організації блокади Донбасу беруть участь люди, які співпрацювали з сепаратистами і займалися контрабандою. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода сказав волонтер Родіон Шовкошитний, передають Патріоти України.

"А я вас хочу запитати: хто ті люди, які блокують? На прес-конференції були Семен Семенченко та Валентин Лихоліт. Під керівництвом Лихоліта був Радченко Роман Романович, позивний -" Рубіж ". Людей з його роти ми у Верхньоторецькому затримували на контрабанді."

За його словами, на деяких учасників акції заведені кримінальні провадження.

"І зараз ще суд не завершений над одним з них, який наставив на співробітника СБУ РПГ зведений. Тобто була пряма загроза життю співробітника. Пряма. Це все задокументовано військовою прокуратурою, заведено справу. Вона зараз в суді", - розповів він.

Шовкошитний пояснив, що мова йде про Дениса Муригу з позивним "Шрек", радника мера Рубіжного.

"Мер Рубіжного, скажімо так, головний організатор в 2014 році сепаратистських рухів в Рубіжному. Тоді він був депутатом і організував блокаду українських військ. А тепер у цього мера з Партії регіонів - радником цей контрабандист, з яким у нас ледь не виник збройний конфлікт" , - розповів волонтер.

"Якщо там є такі люди, як Радченко або цей "Шрек", то у мене виникають сумніви щодо справжніх намірів тієї блокади. А інші? Я не знаю. Може, там чесні, порядні ветерани, але організатори довіри не викликають", - підсумував він.

Як відомо, 25 січня ветерани АТО заблокували залізничну ділянку Луганськ-Попасна. В результаті було заблоковано рух 12 потягів із загальною кількістю 700 вагонів. 26 січня учасники протесту також заблокували вузлову станцію "Свєтланово" в Луганській області.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...

У Києві під час занять у школі обвалилась стеля (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:30

У спеціалізованій школі №155 у Києві під час занять обвалилася підвісна стеля. Ніхто не постраждав. Про це повідомляє Telegram-канал "Реальний Київ", передають Патріоти України. Учні, сидячи на уроках, почули гучний гуркіт з коридору. На щастя, на той ...