"Оточенню Путіна зроблять боляче зовсім скоро": Слава Рабінович про санкції США проти російських олігархів

Цікаво подивитися, скільки російських олігархів втратять не тільки візи в США, але й можливості здійснювати вільні поїздки по всьому світу і користуватися світовою банківською системою, а також які активи у них заарештують.

Слава Рабінович. Фото: соцмережі.

Згідно з ухваленим раніше законом про санкції проти РФ та інших країн (CAATSA) Вашингтон, як повідомило з посиланням на джерела агентство Reuters, готується цього тижня оголосити про обмежувальні заходи проти олігархів, близьких до Володимира Путіна. Таке рішення США ухвалили 15 березня, а стосується воно 19 фізичних осіб і п'яти структур, у тому числі російських розвідувальних служб. Російський блогер і фінансист Слава Рабинович розповів "Апострофу", яке значення має це рішення. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його міркуваннями.

У пресі повідомлення про санкції були надруковані під заголовками, що російські олігархи, які потрапили в раніше опублікований (кремлівський, - ред.) список, будуть санкціоновані: якась кількість найбільш наближених. [Прес-секретар президента Росії Дмитро] Пєсков на цю справу вже відреагував, сказавши, що домисли, які просочуються в пресу, коментувати не стане, але додав, що в Росії немає олігархів...

Взагалі, з точки зору реальної дійсності, а не того, що говорить Пєсков, абсолютно точно якась кількість такого роду людей потрапить під нові персональні санкції США. І мало того, ми спостерігаємо дивну історію, у якій це ще не відбулося. Доповідь була опублікована давно, у ній була як відкрита частина, так і закрита. Дональда Трампа публічно звинуватили, зокрема провідні члени Конгресу і Сенату, що він саботує виконання цього закону. Міністр фінансів, який відповідає за встановлення та дотримання режиму санкцій, прокоментував це так, що санкції будуть оголошені і що це займе кілька тижнів з моменту опублікування тієї доповіді.

Ну, а зараз ми бачимо те, що не є ані новиною, ані несподіванкою: просто американська система виконує ухвалений закон. Його буде виконано в тому обсязі, який американські чиновники, включаючи Міністерство юстиції і Міністерство фінансів, вважатимуть за потрібне. Мабуть, вони проводять консультації також і з такими службами, як ЦРУ, ФБР і АНБ.

Те, що зараз у багатьох персонажів в Росії під одним місцем запалена свічка, абсолютно зрозуміло. Думаю, величезна кількість людей зараз, якщо м'яко висловлюватися, відчуває занепокоєння з цього приводу. Недовго залишилося чекати того, що станеться далі. Буде цікаво подивитися, скільки з них втратять не тільки візи в США, можливості здійснювати вільні поїздки по всьому світу і користуватися світовою банківською системою, а також які активи у них заарештують, якщо вони ці активи не вивели з-під американської юрисдикції. Потрапивши під санкції, вони стануть повними фінансовими, юридичними й іншими вигнанцями в усіх інших частинах світу. Тому що людина, яка потрапила в санкційний список США, не може ні відкрити рахунок ніде, ні поїхати в якусь країну, ні отримати візу, вона буде як прокажена. Отож я бажаю їм всіляких успіхів у праці та обороні путінського ОЗУ. Хай воздасться їм по заслугах!

Інша справа, що я хотів би, щоб це було зроблено проти сотень людей, які є видатними членами путінського ОЗУ. Я б хотів, щоб серед них були зокрема головні пропагандисти. Міжнародні сили коаліції проти Гітлера у Нюрнберзькому процесі знайшли в собі сили визнати роль пропаганди і винесли смертний вирок через повішення (нацистському пропагандисту, - ред.) Юліусу Штрейхеру. А Штрейхер має своїх послідовників: це Володимир Соловйов, Дмитро Кисельов, усякі начальники на зразок Костянтина Ернста. Проти них теж необхідно ввести санкції, я вважаю. На жаль, вони поки що уникли цього.

Думаю, що зараз реально боляче буде якійсь кількості путінських посіпак. Незабаром ми, звичайно, побачимо оголошений список, кого санкціонують, і він буде далеко не останнім. Це буде, так би мовити, перша партія. Частина з них, можливо, будуть фронтменами Путіна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....