Парубій назвав, яку проблему Яценюка вважає головною

Серед причин падіння рейтингу Народного фронту голова Ради назвав те, що є не тільки "хороші реформи, які всім подобаються".

Андрій Парубій. Фото: meest-online.com.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій, який пройшов у парламент за списком Народного фронту (лідер - екс-прем'єр Арсеній Яценюк), прокоментував різке падіння рейтингу цієї політичної сили за останні два роки. В інтерв'ю НВ він припустив, що справа в тому, що населення оцінило темп проведення реформ як занадто повільний, передають Патріоти України.

У той же час він підкреслив, що результати реформ помітні. "А я пам'ятаю, чим була українська армія, коли ми зайшли в Комітет з оборони після Майдану, і бачу, чим вона є сьогодні. Українські спецслужби, як і вся система безпеки, стали якісно іншими. Якби два роки тому хтось сказав, що даішники на вулицях не братимуть хабарів - напевно, ви б не повірили. Сьогодні так є. Нова поліція - якісно інше явище", - сказав Парубій.

Також серед причин падіння рейтингу Народного фронту голова Ради назвав те, що є не тільки "хороші реформи, які всім подобаються", але і не настільки популярні. "Підняття тарифів на вимогу МВФ - непопулярна реформа. За неї ніхто і ніколи не отримував рейтингів. Але це реформа, на яку необхідно йти, тому що без неї неможливо будувати економіку. Всі наші східноєвропейські партнери пройшли цей шлях. Ті, хто проводив подібні реформи, - досі в своїх країнах не мають ніякої політичної перспективи. Подивіться на [польського реформатора Лешека] Бальцеровича", - заявив Парубій.

Він запевнив, що не ставить собі за мету відновлення рейтингу Народного фронту до виборів, щоб пройти в Раду наступного скликання. "Нам треба робити все чесно перед собою і перед державою. Час та історія розсудять. Поки я тут є, поки ми тут є, нам необхідно зробити все можливе для того, щоб держава стала сильніше. Є така гарна фраза, не пам'ятаю чия: головне - перемогти, а історики пояснять - чому", - вважає Парубій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія використовує останнє вікно можливостей, поки зброя США не прибула в Україну, - західні аналітики

четвер, 2 травень 2024, 20:16

Росія зараз активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, поки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою, зазначають Патріоти України. Як пише The Hill, ро...

"Националисты "Азова" процитировали Путина": Росіяни вигадали фейк про банер у Харкові (фото)

четвер, 2 травень 2024, 19:41

Російські окупанти поширюють фейк про те, що нібито 3-тя окрема штурмова бригада "Азов" використала на своєму банері цитату, яка майже повторює висловлювання Путіна. Вони стверджують, що банер розміщений у метро Харкова. Про це пише Харківський антикор...