"Пауки в банке начинают пожирать сами себя. Пирог для разграбления продолжает сужаться в геометрической прогрессии" - Слава Рабінович про затримання Улюкаєва

Блогер вважає, що затримання колишнього міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва є меседжем для інших чиновників, що всі вони знаходяться "під ковпаком" у Кремля.

Олексій Улюкаєв. Фото:iPress.ua

Затримання колишнього міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва може бути пов'язано зі страхом президента країни Володимира Путіна перед "палацовим переворотом". Про це заявив в коментарі виданню Гордон російський фінансист і блогер Слава Рабінович, зазначають Патріоти України.

"Послужной список правоохранительных органов в РФ таков, что абсолютно все их действия нормальными людьми не воспринимаются за чистую монету. Мы не знаем, была ли это подстава и имел ли там место состав преступления. Это напоминает период 1952 года, когда Сталин в паранойе опасался дворцового переворота. Он реально боялся, что его скинут. О ситуации с Улюкаевым вообще сложно что-то говорить по причине полного отсутствия доверия к правоохранительным органам", - зазначив Рабинович.

Він акцентував увагу на тому, що злочинцями є всі члени російського уряду.

"Пауки в банке начинают пожирать сами себя. При этом пирог для разграбления неимоверно сузился и продолжает сужаться в геометрической прогрессии. Все, кто работают в правительстве этого преступного режима, являются преступниками уже только по той причине, что стали его членами. И здесь нет никаких исключений. Примечательно, что согласно официальным заявлениям Кремля, Улюкаев находился в разработке более года", - підкреслив фінансист.

Він не виключає, що Путін особисто чув телефонні розмови Улюкаєва.

"Более того, в конце лета суд дал санкцию на прослушку его телефона. Как вы знаете, Путина в некоторых кругах называют Михаилом Ивановичем. И вот он с самого начала знал об этой разработке. То есть Путин был в курсе дела Улюкаева уже год. Поэтому не исключено, что Михаил Иванович слышал телефонные разговоры Улюкаева. Это значит, что любой министр, все сотрудники Администрации президента, все депутаты Госдумы и Совета Федерации, все руководители крупных компаний находятся под колпаком", - заявив Рабинович.

На його думку, таким чином Кремль послав меседж іншим російським чиновникам.

"Им посылается месседж – ребята, вы все в разработке. Михаил Иванович лично вас слушает. Шаг влево, шаг вправо, если вы задумаете что-либо, даже мысли о дворцовом перевороте, то вы будете дерьмо из дырки в полу хлебать вместо ваших обедов в ресторане "Аист" и ужинов в ресторане "Пушкин". Вот что происходит. А брал Улюкаев взятку или нет, станет понятно, когда в России сменится режим и мы сможем узнать правду. Дело, конечно, дойдет до суда, но правды мы не узнаем, потому что судебной системы в РФ нет", - резюмував фінансист.

Інформація про затримання міністра економічного розвитку РФ за хабарництво з'явилася в ніч на 15 листопада. Як повідомляло видання "Газета.Ru", в уряді РФ очікували відходу Улюкаєва зі своєї посади, оскільки ще в жовтні він написав заяву про відставку.

За інформацією джерела "Комерсанта", Улюкаєву передали кейс з $1 млн.

Міністру висунули звинувачення в здирстві і отриманні хабара в особливо великому розмірі. Чиновник відмовився визнати провину. Басманний суд Москви відправив Улюкаєва під домашній арешт.

15 листопада президент РФ Володимир Путін звільнив Улюкаєва з посади в зв'язку з втратою довіри.

Улюкаєв був міністром економічного розвитку Росії з 2013 року. До цього з 2004-го був першим заступником голови Центрального банку РФ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...