П'ять значущих, але мало обговорюваних причин розлучень

Згідно з даними недавнього дослідження, шанси зустріти старість разом зі своїм чоловіком чи дружиною становлять 50 на 50.

Фото: nv.ua

Дивними можуть бути і причини розлучення. «Люди схильні вважати, що більшість шлюбів розпадаються через зраду, фінансові махінації, алкогольну або наркотичну залежність, підлість», — каже британський експерт зі стосунків Джессіка Елізабет Оперт. «Насправді розлучення трапляються і внаслідок більш неістотних повсякденних дій або бездіяльності, які руйнують зв'язок і почуття між двома людьми». Патріоти України та Нескучные новости пропонують розглянути ці причини..

1. Відсутність зорового контакту. Коли багатьох людей запитують про те, як вони здогадалися, що партнер в них закохався, вони відповідають, що це було видно по очах. Коли люди розмовляють, не відволікаючись від телевізора або смартфона, зникає особливий інтимний зв'язок, говорить Джесіка Елізабет Оперт.

Щоб не зруйнувати свій шлюб, намагайтеся вечеряти при виключеному телевізорі і без інших відволікаючих чинників, мобільні телефони кладіть подалі від спальні.

2. Подружжя у всьому одне з одним погоджуються. Постійне уникнення конфліктів, особливо на початку стосунків, призводить до того, що партнери не виробляють навички того, як разом справлятися з труднощами. А це загрожує розлученням, вважає психолог Валері Голден.

Не бійтеся прямо говорити про те, що вам не подобається в поведінці партнера, що вас засмучує і що б ви хотіли змінити.

3. Згасання пристрасті та рідкісний секс. Ваші розмови з чоловіком зосереджені тільки на практичних питаннях, таких як, хто забере доньку з дитячого садка або що купити на вечерю? «Коли майже все спілкування обертається навколо дітей та дому, це поганий знак», — каже психолог Сара Аллен.

Щоб не доводити справу до розлучення, спробуйте частіше запитувати у чоловіка, як пройшов його день і розмовляти перед сном. Такі бесіди емоційно зближують.

4. Залежність від соцмереж. Соціальні мережі – зростаючий фактор розлучень у наш час, розповідає психолог Соня Брунер. В той час, як ви оновлюєте стрічку Facebook, ви могли б повечеряти з чоловіком/дружиною в ресторані або прогулятися парком.

Якщо ви відчуваєте, що Facebook або Instagram руйнує ваші стосунки, поговоріть про це з партнером, намагайтеся частіше ходити на побачення, незважаючи на те, що ви одружені.

5. Втрата індивідуальності. Приділення уваги дружині чи чоловіку на шкоду власним інтересам і мріям призводить до повільного знищення стосунків. Те ж саме стосується постійного спільного проведення часу. Не забувайте про те, що у вас є особистий простір, друзі, хобі. Усвідомте свою індивідуальність і не втрачайте її.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...