П'ята колона перемагає: Відомий військовий експерт про загрозу втратити Маріуполь

Олег Жданов наголосив, що у Маріуполі мешканці міста вже ментально підготувалися, щоб вийти з російськими триколорами.

Олег Жданов. Фото:http://novynarnia.com/

На сьогоднішній день Маріуполь "ментально готовий" вийти з триколорами з тим, щоб увійти до складу "ДНР". Таку думку Обозревателю висловив військовий експерт Олег Жданов, коментуючи озвучений намір ватажка терористів "ДНР" приєднати до "Новоросії" Одесу і Дніпро, передають Патріоти України.

"Як я розумію, Маріуполь практично готовий, ментально готовий. Зверніть увагу на пакет телебачення, який дивиться Маріуполь. Якщо буде дана команда, люди вийдуть на вулиці з триколорами. Той же металургійний комбінат в Маріуполі, той же порт і інше", - сказав він.

Експерт нагадав про те, що "у них вже створена муніципальна поліція - практично це приватна військова компанія, яка в потрібний момент отримає зброю". За Україну в Маріуполі буде боротися тільки "полк патріотів", - припустив Жданов.

У той же час він переконаний в тому, що "військовий шлях - це самий останній варіант, тому що ніхто не буде вводити в півмільйонне місто війська і починати там стрілянину". На думку експерта, долю міста вирішить, з якими прапорами вийдуть жителі.

На запитання "Якщо вони вирішать здатися, що зроблять ЗСУ?" - експерт відповів: "Все буде залежати від керівництва країни, адже це питання політичних домовленостей. Може бути варіант, як в Криму: накажуть вогонь не відкривати, організовують гуманітарний коридор для виходу на підконтрольну територію. А може бути, якщо буде політична воля, в місто увійде Національна гвардія, і тоді взагалі ніхто звідти не вийде з триколорами - всі сидітимуть по домівках і ситуація буде під контролем", - відповів Жданов.

Говорячи про Одесу, експерт зауважив: "Там не стільки проукраїнські, скільки вільнодумські настрої. Вони із задоволенням вийдуть, якщо Одесі підвісити морквину у вигляді вільної економічної зони".

Що стосується Дніпра, то за нього "слід переживати найменше", - переконаний Жданов. Він назвав це місто "самим проукраїнським" з усіх перерахованих. Перш за все, тому що "вони не забули ту патріотичну хвилю", а також тому, що багато жителів міста загинули в складі добровольчих батальйонів на початку війни на Донбасі.

У той же час експерт підкреслив: замість того щоб займатися "питаннями контрпропаганди або патріотичного виховання населення", "Мінінформполітики займається питаннями затикання ротів".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...